Nyheter

NORDBYGG 2024: NIBE visar morgondagens hållbara energilösningar

På 465 m2 presenteras ett komplett sortiment med intelligenta, klimatvänliga värmepumpar. Samtidigt premiärvisas en ny serie ventilationsaggregat som gör NIBE till en helhetsleverantör för större fastigheter.

– Vi har en lång tradition av att medverka på Nordbygg och ser fram emot att träffas och visa utvecklingen av marknadens kanske starkaste och mest kompletta sortiment för ett hållbart inomhusklimat, säger Stefan Nordenfors, försäljningschef på NIBE Energy Systems.

Efter flera års intensivt utvecklingsarbete kan NIBE nu premiärvisa sin största produktnyhet på länge, NIBE Flow. En ny, intelligent och högeffektiv ventilationsaggregatserie för fastigheter – och ytterligare en pusselbit som gör företaget till en helhetsleverantör med spetskompetens även inom ventilation.

NIBE Flow är utvecklat enligt dagen branschkrav. Aggregaten tillverkas i Markaryd, är anpassade efter det nordiska klimatet och skräddarsys efter varje projekt.

– Vi har även tagit fram ett nytt, modernt produktvalsprogram som gör att vi kan vara flexibla och bygga varianter som möter kundernas krav. Målet är att skapa enklare arbetsdagar för alla som jobbar med ventilation och hållbara energilösningar, säger Stefan Nordenfors. På mässan visar vi hur alla våra produkter samverkar i olika fastigheter.

Intelligenta värmepumpar är nyckeln

NIBE har två viktiga uppgifter när det gäller energianvändningen i villor och fastigheter; att minska beroendet av fossil energi och öka energieffektiviteten för slutanvändare.

– Nyckeln till energiomställningen är att använda värmepumpar för värme, kyla och varmvatten. Idag ligger den stora potentialen för energieffektivisering i ökad automatiseringsgrad och samverkan med andra energislag och produkter. Det gör att våra intelligenta värmepumpar i S-serien ligger rätt i tiden och i framtiden. De tar energieffektiviteten till en ny nivå. Det är vi stolta över att visa upp här på Nordbygg, avrundar Stefan Nordenfors.