Nyheter

Nyinvigning av XL-BYGG A-trä – 1 år sedan branden

För lite drygt ett år sedan brann det hos XL-BYGG A-trä i Landskrona. Genom hårt arbete kunde personalen slå upp portarna till den nya moderna butiken i början av veckan.

För drygt ett år sedan fick Helena Nilsson och Fredrik Lindh samtalet som ingen vill ha. Butiken stod i brand.

– För oss var och är det viktigaste att ingen kom till skada, varken kunder eller personal. Lyckligtvis var räddningstjänsten snabbt på plats och hanterade situationen väl. Vi har också under hela perioden efter branden fått väldigt mycket hjälp och stöttning vilket har varit ovärderligt för oss alla, säger Fredrik Lindh, Platschef på XL-BYGG A-trä.

Trots att samtalet kom in på lördagen öppnade butiken dörrarna till en provisorisk butik redan på måndagen.

– Under helgen var det många personer som gjorde ett fantastiskt arbete utöver det vanliga som sedan gjorde att vi kunde öppna som vanligt igen, fortsätter Fredrik Lindh.

Drygt 11 månader senare står den nya butiken på plats och igår blev det en mer officiell nyinvigning med många kunder och leverantörer på plats.

– Vi har haft möjligheten att tänka igenom vårt sortiment ordentligt. Vårt mål är att ha ett brett och djupt sortiment och vi vill arbeta med alla. Både byggproffs och privatpersoner är hjärtligt välkomna med sina byggprojekt till oss, säger Helena Nilsson, VD på XL-BYGG A-trä.

Att butiken skulle byggas upp på nytt var det aldrig någon tvekan om. Heller inte att flytta till ny plats.

– Anläggningen och Landskrona ligger oss varmt om hjärtat. Vi vill fortsätta att värna och utveckla den lokala orten. Tillsammans med alla medarbetare, leverantörer och branschkollegor har vi lyckats med att visa att allting går, avslutar Helena och Fredrik.