Nyheter

NIBE lanserar tillbehör för golvsvalka till sina bergvärmepumpar

NIBE PCM ger dig behaglig svalka i huset via golvvärmesystemet. Svalkan hämtas från berget med hjälp av kollektorn och används för passiv svalka.

– Med golvsvalka kan du få det svalt i hela huset, dessutom är den tyst och dragfri, säger Stefan Oliv, produktchef för Sverige.

NIBE PCM är ett komplett tillbehör som bland annat innehåller cirkulationspump och mellanväxlare till golvvärmesystem. Det styrs via bergvärmepumpens touchscreen, där det är enkelt att övervaka och göra inställningar.

Passiv svalka använder samma rör som golvvärmen, berättar Stefan Oliv. Svalkan styrs automatiskt av värmepumpen. Precis som en värmekurva finns en kylkurva, så när det blir varmt ute så startar den. Du anger bara vilken utomhustemperatur den ska starta vid.

Tillbehöret finns i två storlekar för att passa bergvärmepumpar med olika effektstorlek. Det kan installeras samtidigt som bergvärmen eller i efterhand. Tillsammans med en bergvärmepump i S-serien ger det ett behagligt inomhusklimat året runt.

Tillbehöret NIBE PCM S40 och S42:

Tillbehör för behaglig svalka via golvvärmesystemet tillsammans med NIBE bergvärmepumpar.

Enkel styrning via värmepumpens touchscreen.

En del av ditt smarta, energisnåla hem.