Nyheter

Nordstan befäster nivå PLATINUM i säkerhetscertifieringen SHORE

För fjärde året i rad har det oberoende certifieringsföretaget Safe Asset Group granskat Nordstans tekniska och operativa förmåga inom risk, trygghet och säkerhet. Förra året var Nordstan Europas första köpcentrum att uppnå SHORE PLATINUM, något som befästs i årets mätning.

Sammanlagt är det 850 olika kriterier som granskats inom områden som organisation, krisledning, förebyggande riskminimering och beredskap. Nordstan förbättrar sitt resultat från föregående år och behåller därmed nivå PLATINUM.

– Den årliga säkerhetscertifieringen är ett viktigt verktyg i det förebyggande arbetet med att utveckla gemensamma processer och rutiner för alla verksamheter i Nordstan. Under året har vi lagt extra fokus på förebyggande säkerhetsutbildningar för butikspersonal. Vi har också installerat två lättillgängliga hjärtstartare som kan bidra till att rädda liv om någon i Nordstan drabbas av plötsligt hjärtstopp, säger Patrik Ripadal, säkerhetschef i Nordstan.

Nordstan har framförallt ökat sitt resultat inom det SHORE sammanfattar som samhällsansvar. Det handlar om den övergripande beredskapen för allvarliga händelser, men kan också vara trygghets- och säkerhetsevent för besökare som HLR-utbildningar och blåljusdagar då det skapas möjlighet att få träffa polis och räddningstjänst i köpcentrumet.

– Nordstan fortsätter uppvisa ett tydligt och bra systematiskt risk- och säkerhetsarbete som håller hög internationell standard. En viktig parameter inom det förebyggande säkerhetsarbetet handlar om samverkan där Nordstan har varit duktiga på att skapa goda samarbetsformer med många olika instanser och organisationer i staden, säger Erik Engstrand, VD på SAFE Asset Group.

Bakgrundsfakta

Nordstans affärscentrum, där köpcentrumet är en del, består av åtta stadskvarter som är sammanbyggda med gågator till ett inomhuscenter. Fastigheterna i Nordstan ägs av Vasakronan, Hufvudstaden, Castellum, Gösta Andersson Byggnadsfirma, FO Peterson & Söner och Nordstans samfällighet.

De sex områdena som granskas i SHORE-certifieringen är:

Ledningssystem och riskhantering

Fysiskt fastighetsskydd

Kundsäkerhet och trygghet

Hyresgästsäkerhet och trygghet

Säkerhet och bevakningssystem

Kris och kontinuitetsplanering