Nyheter

Baselight 320x Battery & Solar från Prime Design Sweden AB

Baselight har sitt ursprung i ett reellt behov. Vid katastrofer och räddningsarbeten finns ingen tid att rulla fram ett tungt ljustorn eller montera ihop en ljusutrustning. Man måste kunna se bra och börja jobba direkt.

Här uppstod idén bakom Baselight. Målet var att ersätta dagens tunga och klumpiga ljustorn med ett bärbart alternativ för att lösa samma problem på ett mer innovativt och effektivt sätt.

Ljustorn lyser upp och förbättrar säkerheten vid alla typer arbete som utförs i mörker. Det inkluderar byggarbetsplatser, arbeten i tunnlar och terräng såväl som olika projekt inom- eller utomhus.

Portabelt och kraftfullt

Många av de lösningar som används idag är tunga och drivs med dieselaggregat. Baselights konstruktion skiljer ut sig genom att vara portabel – många av våra modeller kan bäras av en person – och ändå ge en kraftfull belysning. Tack vare en modulär uppbyggnad är Baselight dessutom enklare att underhålla.

Baselight är enkel att använda även på krävande platser. Designen skapad för att ljustornet ska kunna placeras på ojämna underlag, med enkla justeringsmöjligheter och snabb montering. Tanken är att ljuset ska kunna följa arbetet om det behövs, för att alltid ge optimala förutsättningar.

Baselights avancerade mx-modeller har även motordrivna master, timer-funktioner, automatisk höjdinställning och går att styra via mobilen.

Nyckeln till hållbarhet

En lättare konstruktion bidrar också till att öka hållbarheten i projekten. Baselights portabla belysning väger mindre än många av de tunga lösningar som används idag. Med vikt från 33 kg är de klart smidigare och mer ekonomiska att transportera.

Möjligheten att flytta ljustornen medför också att man behöver färre stationära torn för att lysa upp till exempel en byggarbetsplats.

Den låga vikten för också med sig andra positiva effekter. Det sliter mindre på kroppen för den som arbetar med ljustornet. När man gör det enkelt att få bra belysning ökar man också säkerheten på arbetsplatsen.

I linje med vår strävan efter hållbara, effektiva lösningar fortsätter Prime Design att hitta hållbara och effektiva lösningar.

– Under våren 2024 ska vi leverera vårt första ljustorn med inbyggt litiumbatteri som kan laddas med tillhörande solpaneler. Det gör att det inte behövs extern ström och generatorer. Vi blir först i världen med ett portabelt system som laddas med solenergi, säger Johan Kling.

Fakta:

Prime Design Sweden AB grundades 2015 och har huvudkontor i Kista i Stockholm. Baselight™ har sålts till över 40 länder och olika sektorer inom bland annat bygg, infrastruktur, järnväg, polis, brandkår och militär. Baselight™ är en patenterad och varumärkesskyddad produkt.

Läs mer på:

www.prime-design.se