Nyheter

Byggelement förstärker med projektledare

Byggelement fortsätter storsatsningen på klimatförbättrade betongelement. I samband med vårens produktionsstart förstärks den nya fabriken i Hallstahammar med projektledaren Kristoffer Larsson.

– Byggelement ligger i framkant på både miljö- och teknikområdet. Det är väldigt lockande, säger han.

Byggelements investering i fabrikerna i Ucklum och Hallstahammar innebär en fördubblad kapacitet att tillverka prefabricerade väggar och bjälklag med ett halverat cementbehov. I samband med att fabriken i Hallstahammar färdigställs under våren 2024 anställs Kristoffer Larsson som ny projektledare.

– Betong erbjuder oändliga möjligheter och att få till automatiserad produktion av prefab är verkligen framtiden, säger Kristoffer Larsson.

Efter utbildningen till byggingenjör har Kristoffer Larsson jobbat som konstruktör i flera år. Den erfarenheten har han stor nytta av som projektledare.

– Jag är bra på att identifiera problem innan de uppstår. Det minskar kostnaderna för kunderna. 

Fabriken i Hallstahammar tillverkar sedan tidigare håldäck, trappor och massivbjälklag. I vår påbörjas även tillverkning av massivväggar och sandwichväggar.

– Det bredare utbudet tillsammans med den automatiserade produktionstekniken blir en boost för hela bolaget.

Fredrik Adamsson är avdelningschef på Byggelement. Han är mycket nöjd med nyrekryteringen.

– Vi genomför en historisk satsning på en halv miljard kronor i våra fabriker. Kristoffers kompetens och stora intresse för klimatförbättrad betong kommer att hjälpa Byggelement att växa ytterligare i Stockholm och Mälardalen, säger han.