Nyheter

Framtidens hantverkare kräver bättre arbetskläder

– Framtidens hantverkare har höga förväntningar på arbetskläder som de kommer att använda på jobbet. Detta enligt Magnus Persson, lärare för yrkesstudenter på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn.

– Alla kläder du bär påverkar det jobb du ska göra. De bör vara flexibla, ha lite stretch och de bör också hantera svett på ett bra sätt. Vårt lokala varumärke här i Ulricehamn, L.Brador, har alltid varit i framkant gällande utvecklingen, och jag är inte förvånad över att de också levererar kvalitet i det innersta lagret av kläder, fortsätter Magnus Persson.

Magnus tror att utvecklingen av arbetskläder har gått framåt snabbt, och han är inte förvånad över att det ständigt sker framsteg inom detta område.

Naturlig progression

Han betonar att han ser de ökade förväntningarna från studenterna som en naturlig utveckling.

– Alla andra yrkesverksamma i samhället höjer ständigt sina krav på arbetsgivare, och det är bara naturligt att det gäller för skickliga hantverkare också, konstarerar Magnus.

Elin Lundström är konceptansvarig för L.Brador, som erbjuder arbetskläder med höga krav på komfort, funktion och design. Hon håller med Persson:

– Vi ser att erbjudandet av arbetskläder av hög kvalitet till anställda har blivit en hygienfaktor. Om du som entreprenör vill rekrytera de bästa medarbetarna måste du erbjuda mer än tidigare. Det räcker inte längre med de nödvändiga arbetsskorna och arbetskläderna.

Elin Lundström är, tillsammans med användarna, noggrann med att säkerställa att produkterna har rätt komfort, funktion och kvalitet för att klara arbetsdagen. Plaggen testas noggrant av utvalda referensgrupper.

Unika egenskaper från bambu

T-shirten är tillverkad av bambuviskos med temperaturreglerande och fukttransporterande egenskaper som håller dig sval. Materialet upplevs mjukt med en bomullskänsla, lämpligt att bära närmast kroppen. Tack vara att bambuträdet är snabbväxande samt mindre krävande när det gäller tex vatten är fibern ett hållbart alternativ.

Hoodien och sweatshirten är tillverkade av av en mjuk och bekväm bomull samt polyesterblandning, med en borstad insida och en passform som ger maximal rörelsefrihet.

I tillägg till detta finns också ett par unika långkalsonger. Allt för att göra din arbetsdag lättare och mer skyddad. Detta plagg har en extremt hög vattenpelare för väderskydd samt extremt hög rörelsefrihet tack vare det unika, mjuka, stretchmaterialet.