Nyheter

ASSA ABLOY 3523 underlättar utrymning vid nödsituationer

Det måste alltid finns en väg ut, särskilt om olyckan är framme. I vissa utrymmen och fastigheter är förutsättningarna speciella. Vid en olyckshändelse kan det till exempel finnas risk för att en tekniker får skador på händerna eller behöva krypa mot utgången på grund av brandrök.

I dessa fall kan det finnas stora utmaningar med att utrymma på ett tryggt och säkert sätt.

Nu kommer ASSA ABLOY 3523, en nödöppnare som underlättar utrymning vid nödsituationer i till exempel ställverk, vindkraftverk och serverhallar.

Nödöppnaren 3523 monteras lodrätt på dörrens insida och är enkel att använda och manövrera med knän eller armbågar för krypande personer vid eventuell skada.

Nödöppnaren 3523 är testad och certifierad enligt SS 3523. Den passar med en rad produkter från ASSA ABLOY, bland annat mekaniska utrymningslås, Velox eltryckeslås, motorlås samt mekaniska Classic- och Connect-låshus. ASSA ABLOY 3523 finns i fem versioner.

Läs mer om ASSA ABLOY 3523