Nyheter

CleanLine kombinerar enkel installation med unik design Idag

Idag önskar allt fler en ren och enkel design i duschen. Geberit, en ledare inom badrumslösningar, har därför tagit fram läckagesäkra och eleganta golvrännor i serien Geberit CleanLine. Golvrännans innovativa system kombinerar unik design med enkel installation och löser de hygieniska utmaningar som finns med vanliga golvrännor.

Geberit CleanLine-serien uppfyller kraven för moderna badrum i allt från hög utloppskapacitet till duschkanalens form och funktion. Golvrännan är lämplig för användning i både ny- och ombyggnation och har en välbeprövad installations- och tätningsteknik. Den är avsedd för montering i kakel, mosaik och klinker.

Tack vare golvrännans innovativa teknik är CleanLine mycket enkel att installera. Golvrännan går att placera direkt mot väggen eller på valfri plats i duschutrymmet. Den finns i längderna 900 mm och 1300 mm som enkelt går att kapa till duschutrymmets exakta längd i samband med plattsättningen.

Det här ger inte bara estetisk perfektion utan eliminerar också behovet av små klinkerplattor i duschkanalens ände, vilket ger en elegant och sömlös finish som uppfyller även de högsta designkraven. Vidare behövs ingen kuvertskärning av plattorna, då Geberit CleanLine tillåter stora golvplattor som läggs med plant fall mot rännan.

Bygghöjden i bjälklaget är 90–220 mm och hela plattsättningsproccessen effektiviseras genom att höjden är justerbar även efter installationen av vattenlåset.

Den största utmaningen med vanliga golvbrunnar är att säkerställa en permanent tätning, vilket Geberit CleanLine löser då den levereras med en ingjuten brunnsmanschett, färdig att användas med det foliebaserade tätskiktssystemet som plattsättaren väljer.

Brunnsmanschetten viks ut och sammanfogas med den folie och det lim som ingår i tätskiktssystemet. Det här innovativa installationssättet minskar såväl tidsåtgång som stress samt minimerar risken för läckage. När golvrännan är installerad fungerar den som en öppen profil där vatten samlas och rinner till avloppsanslutningen. Utloppskapaciteten är hela 0,8 l/s.

– Geberits senaste duschränna CleanLine är inte bara innovativ i form av att den är enkel att installera utan erbjuder även en idealisk lösning för rengöring. I en vanlig duschränna kan mycket smuts samlas under täcklocket men eftersom det inte finns några dolda kanter eller svåråtkomliga hörn går det att rengöra den på nolltid. Under täcklocket för avloppet döljer sig dessutom en hårsil som snabbt och enkelt kan lyftas upp och rengöras, säger Magnus Bergsten, produktchef på Geberit.