Nyheter

Produktnyhet: Epirocs Performance Booster för sin pulveriserare DP 1820

Epiroc, leverantör av lösningar för bygg- och gruvindustrin, presenterar nu det senaste tillskottet till sitt sortiment av demoleringspulveriserare – nya Performance Booster för demoleringspulveriseraren DP 1820.

DP 1820, som först lanserades på Bauma 2022 i Tyskland, har en slimmad, modulär konstruktion som klarar den extra kraften hos en Performance Booster. DP 1820 är särskilt anpassad för bärare i viktklassen 15–22 ton. Med lanseringen av Performance Booster tar Epiroc DP 1820 till nya höjder genom att erbjuda betydligt högre prestanda jämfört med standardversioner.

De viktigaste fördelarna med Performance Booster:

1. Bättre prestanda:
Epiroc Performance Booster höjer DP 1820:s prestanda med upp till imponerande 20 %, vilket säkerställer att jobben slutförs snabbare och effektivare.

2. Kortare käftcykeltid:
Performance Booster ökar inte bara effekten utan minimerar även öppnings cykeltiden med upp till 25 %, vilket bidrar till ökad produktivitet på arbetsplatsen.

3. Bränsleeffektivitet:
Förvänta dig en betydande minskning av bärarens bränsleförbrukning på upp till 35 %, vilket gör DP 1820 med Performance Booster till en hållbar och kostnadseffektiv lösning.

En unik möjlighet för befintliga hydraultillbehör:
Epirocs DP-serie utmärker sig genom att Performance Booster kan eftermonteras på befintliga fästen, en särskiljande egenskap som möjliggörs av robustheten hos Epirocs standardpulveriserarstomme. Till skillnad från andra pulveriserare på marknaden som kräver olika stommar för att klara belastningen från en Performance Booster, erbjuder DP 1820 en kostnadseffektiv och bekväm lösning.

DP 1820 – Ett kraftpaket för demolering:
DP 1820, med en arbetsvikt på 1 820 kg och en käftöppning på 746 mm, erbjuder exakt hantering och imponerande krosskraft. Den slimmade, modulära konstruktionen eliminerar behovet av skydd för cylinderstången, och den oändliga hydrauliska 360°-rotationen säkerställer optimal positionering och exakt hantering på arbetsplatsen. Demoleringspulveriserarens konstruktion eliminerar behovet av ytterligare cylinderskydd, vilket effektiviserar driften.

Nya nivåer av mångsidighet:
Epirocs demoleringspulveriserare, däribland DP 1820 med Performance Booster, är mycket mångsidiga tillbehöra som kan hantera både demoleringsarbeten och sekundär brytning av rasmassor. Denna effektivitet underlättar materialåtervinning och återanvändning, vilket gör Epirocs DP-tillbehör till allt-i-ett-lösningar för en rad olika tillämpningar.

Mer information om demoleringspulveriseraren DP 1820 med Performance Booster och andra innovativa lösningar från Epiroc finns på:

epiroc.com