Nyheter

Innovativ fasadpanel introduceras på Nordbygg 2024

Nu lanserar fasadleverantören James Hardie sin senaste produktutveckling Hardie® Architectural Panel på den svenska marknaden. Produkten innehåller flera tekniska innovationer och finns tillgänglig i ett brett utbud av färger, som kommer att presenteras i James Hardies monter på Nordbygg 2024.

Sedan grundandet av James Hardie 1888 har fasadleverantören fokuserat på att leverera långvariga kvalitetsprodukter. För några år sedan vände företaget blicken mot den svenska marknaden och har sedan dess strävat efter att möta svenska kunders behov av lättskötta och slitstarka fasadmaterial.

Nu meddelar James Hardie att de kommer att visa upp sin senaste produktnyhet i monter C13:51 på Nordbygg 2024, Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen.

Modern och personlig fasaddesign

Hardie® Architectural Panel är en 8 mm tjock väderbeständig fasadpanel tillverkad i slitstark fibercement. Produkten lanseras i sex standardfärger och två helt nya ytstrukturer: Brushed Concrete och Smooth Sand. De nya visuella tillskotten ger kunderna ännu större designfrihet och möjlighet att skapa ett personligt fasaduttryck.

– Vi är otroligt stolta över att introducera en produkt som ger så många nya möjligheter för kreativa resultat och individuell design. Dessutom har vi möjlighet att erbjuda våra kunder fasadpaneler med specialmått och i specialfärger, berättar Henrik Wallin, Key Account Manager Fasad hos James Hardie, och fortsätter:

– Produkten har redan lanserats på andra marknader i Europa, bland annat i Danmark, och vi har fått många positiva återkopplingar. Därför har jag också stor tilltro till att produkten kommer att bli en framgång även på den svenska marknaden.

Hardie® Architectural Panel markerar också James Hardies inträde på en större del av byggbranschen, då fasadpanelernas format är lämpliga för stora byggnader som lägenhetskomplex och industribyggnader.

63 kvadratmeter på årets största byggmässa

Utöver imponerande displayer som visar upp James Hardies olika lösningar, kommer deras 63 kvadratmeter stora monter på Nordbygg även att inkludera ett loungeområde med barista samt möjligheter för besökarna att själva prova på att montera James Hardies produkter Hardie® Plank och Hardie® VL Plank.

– Vi ser mycket fram emot Nordbygg och hoppas att vår monter kommer att väcka nyfikenhet kring våra lösningar – både nya och gamla, avslutar Henrik Wallin.