Nyheter

Croisette och Knight Frank utökar sitt partnerskap med bostadstjänster

Den globala fastighetsrådgivaren Knight Frank och Croisette ingick i fjol ett partnerskap för att utveckla och tillhandahålla fastighetstjänster globalt. Nu utökas samarbetet ytterligare och innefattar även bostäder.

Samarbetet bygger vidare på det framgångsrika kommersiella partnerskapet som tillkännagavs i maj 2023. Tillsammans strävar man efter att erbjuda en heltäckande tjänst för alla typer av fastigheter inklusive privatbostäder i 61 länder.

– Vi är mycket glada över att vårt samarbete med Croisette nu utökas. Norden, särskilt Sverige, har blivit en nyckelspelare på den europeiska bostadsmarknaden. På grund av prisfall tillsammans med en svag krona, har vi sett att potentiella köpare vänder sig till Sverige i allt större utsträckning. Under många år har Sverige förblivit relativt anonymt på den internationella marknaden, men vi ser nu att det blivit en attraktiv investeringsdestination. Tillsammans kommer vi att erbjuda enastående bostadstjänster till klienter som vill köpa, sälja eller investera i fastigheter över hela Sverige och Island, samt till svenskar som vill sälja eller flytta utomlands, säger Mark Harvey, Head of International Residential Knight Frank.

– Det utökade samarbetet med Knight Frank kommer ge Croisette många fördelar på den svenska bostadsmarknaden. Med Knight Franks omfattande globala nätverk och den växande svenska närvaron runt om i världen är vi nu redo att erbjuda förstklassiga rådgivningstjänster till klienter som söker omlokalisering över Europa, USA och Karibien. På samma sätt, med det ökande intresset för Sverige bland utländska köpare, kan vi erbjuda oslagbar lokal expertis och resurser till klienter som letar efter fastigheter att köpa eller investera i, säger Johan Linde, Head of International Residential Croisette.

– Vi är glada över att utvidga vårt partnerskap med Knight Frank, ett bolag som drivs av samma kärnvärden och kultur som Croisette. Detta samarbete förstärker vårt uppdrag att leverera enastående fastighetstjänster och innovation, och möjliggör för oss att tillsammans sätta nya branschstandarder. Med detta långsiktiga samarbete ser vi ljust på framtiden, säger Per Svensson, CEO/Founder Croisette.

Det utökade samarbetet innebär att alla hem som Croisette förmedlar i Sverige kommer nu också kommer att synas på Knight Frank’s webbplats, en plattform med miljoner besökare och tusentals bostäder från hela 61 länder. Inom kort kommer även Knight Frank’s bostäder att marknadsföras av Croisette i Sverige, vilket ger nya möjligheter för kunder som vill investera utomlands. Samarbetet inkluderar även Croisette i Danmark, Finland och Island.

Knight Frank, som grundades 1896, har sitt huvudkontor i London och är en av världens ledande oberoende fastighetskonsulter. Deras globala nätverk består av 595 kontor i 61 länder.