Nyheter

Styrelsens beslut: Oceana ska byggas upp igen

Den förödande branden på Lisebergs vattenvärld Oceana i måndags grusade planerna på att öppna till sommaren. Men det kommer att badas i framtiden. Lisebergs styrelse tog under fredagens styrelsemöte beslut om att starta upp processen kring återuppbyggnad av Oceana.

På ett extra-insatt möte fredag eftermiddag samlades Lisebergs styrelse för att träffa Lisebergs krisledning och ta del av lägesrapporter kring branden i Oceana. Under mötet fick styrelsen information om att den person som rapporterats saknad hittats avliden.

– Det är med stor sorg styrelsen tagit emot beskedet om att branden med all sannolikhet tog Patrik Gillholms liv, säger Kurt Eliasson, ordförande i Lisebergs styrelse. En förlust av liv sätter allt i perspektiv, och våra tankar går till Patriks familj och nära.

Styrelsen vill samtidig passa på att lyfta räddningstjänstens stora insats och den samverkan med Oceana-projektets övriga intressenter som skett sedan branden bröt ut i måndags.

– Vi har känt ett fantastiskt stöd från alla inblandade. Den kärlek göteborgarna och hela Sverige visat projektet och Liseberg i den här svåra stunden har varit ovärderlig, fortsätter Kurt Eliasson.

Samtidigt måste Lisebergs styrelse rikta blicken framåt. När det gäller framtiden för Oceana, var enigheten fullständig. Ambitionen är att Oceana ska byggas upp igen.

– Branden blev förödande, men den ska inte stoppa utvecklingen av destinationen Liseberg. Liseberg är en viktig del av Göteborgs identitet och Lisebergs Jubileumsprojekt är en viktig byggsten i den västsvenska besöksnäringens återhämtning. Därför har styrelsen enhällig fattat beslut om att ge Lisebergs ledning i uppdrag att utreda och starta upp planeringen av hur en återuppbyggnad kan ske, säger Kurt Eliasson (S), styrelseordförande.

– Den senaste veckan har Lisebergs krisledning haft fullt fokus på krisens akutskede. Nu rör vi oss långsamt framåt, och vi vill som enig styrelse ändå tidigt vara tydliga med våra intentioner, avslutar Kurt Eliasson.