Nyheter

Caesarstone lanserar keramiska köksytor i silk finish

Under vintern 2023 lanserade Caesarstone sin första kollektion av köksytor i keramik i Sverige. Det mycket tåliga materialet, som är lätt att arbeta med, återskapar känslan av exklusiv natursten i både färg och yta. Nu kompletteras kollektionen av en helt ny silk finish i flera färger.  

Sedan starten 1987 har Caesarstone blivit världskända för sina kvartskompositytor som numera distribueras direkt från eget lager i Sverige. Efter en intensiv utvecklingsprocess lanserades förra året även ytor i keramik i både en finslipad samt ultragrov finish. Nu kommer även en extremt mjuk silk finish till den svenska marknaden i utvalda färger.

– Vi satsar stort på utvecklingen av moderna köksytor som klarar hård daglig användning utan att göra avkall på estetiken i både privata och offentliga miljöer. Det innebär flera olika material och färger samt även olika upplevelser då man vidrör köksytorna, säger Magnus Bernehäll, vd på Caesarstone i Sverige. Därför är vi extra glada för lanseringen av våra keramikskivor med en nyutvecklad varm och silkeslen yta.

Caesarstones köksytor i keramik skapas av keramiska leror och mineralfärger som pressas och bränns. Det gör dem extremt slitstarka och värmetåliga vilket ger en mycket lång hållbarhet. För att underlätta vid hantering, kapning och installation är skivorna förstärkta med fibernät. Samtliga Caesarstones produkter är globalt certifierade inom produktion, material, miljö och hälsa.

De nya keramiska ytorna som kommer i silk finish är:

507 Marbannova – En lyxigt silkeslen varm benvit yta med beigegrå ådringar som passar perfekt till ljusa träslag och grå toner.

508 Isobellia – En neutral benvit bas med fina krackelerade karamellfärgade linjer som är elegant till gröna toner och mörkt trä.

581 Lucillia – Lockande varmvit färg med marmorliknande ådringar. Stilrent och snyggt till ljusa gråtoner och köksluckor i ek.

Caesarstones nya silk finish lanseras även i tre av våra bästsäljande befintliga färger:

501 Snowdrift – En stilren, vit yta med karaktär av marmor. Vacker att kombinera med moderna mörkgrå fönsterluckor.

502 Sleet – Elegant enkelhet i vitt och benvitt som passar till naturliga träkök. 

503 Circa – En stilren, vit basyta fylld av djärva ljusgrå ådringar i varierande storlekar. Från dramatiska stråk i djärvare toner till blygsamma antydningar av gråtoner.

Vidare lanseras även ett antal befintliga färger i 20 mm efter marknadens önskemål och behov. Fler färger adderas under året.