Nyheter

POLAB vinner German Design Award

Årets vinnare av German Design Award har tillkännages. Det prestigefyllda priset hedrar internationella företag, byråer och tjänsteleverantörer från alla sektorer, såväl som icke-kommersiella och statliga organisationer, vars banbrytande produkter och projekt inom områdena ”Excellent Product Design”, ”Excellent Communications Design” eller ”Excellent Architecture” är imponerande.

Professional Lightning POLAB hedrades som ”vinnare” i kategorin ”Utmärkt produktdesignbelysning” för VALDUR gatlyktan.

VALDUR gatubelysning använder den senaste tekniken för att använda kompositer istället för aluminium. Detta minskar miljöpåverkan och garanterar en längre livslängd, speciellt i krävande miljöer som vid havet, där luftfuktigheten är hög och luften mycket salt. Kompositer tål miljöpåfrestningar bättre än aluminium, som ofta kräver korrosionsskydd. Med sin moderna design och effektiva ljus är denna lampa idealisk för urbana och tuffa miljöer.

Dessa imponerande egenskaper övertygade också årets tyska designprisjury:

”Den moderna designen av VALDUR-gatlampan kombinerar estetik och funktionalitet på ett anmärkningsvärt sätt. Användningen av banbrytande teknik och innovativa kompositmaterial gör VALDUR till en pionjär inom gatubelysning. Den här lyktans effektiva ljusutbyte bidrar till hållbarheten hos stadsbelysning. Den harmoniska sammansmältningen av avancerad teknik och modern design gör VALDUR inte bara till en kraftfull ljuskälla, utan också till en estetisk höjdpunkt i urbana utrymmen”, löd den internationella expertjuryn. .

– Hur kan produkter göras mer miljövänliga, användarupplevelser optimeras, processer effektiviseras och vår livsmiljö göras rättvisare? Det är frågorna som berör oss över hela världen. Med German Design Award synliggör vi internationella designprestationer som ge svar på just dessa frågor, betonar Lutz Dietzold, VD för German Design Council. Endast de som tar ett djärvt och intelligent förhållningssätt till vår tids transformationsuppgifter, implementerar innovationer och på så sätt gör dem påtagliga, kan långsiktigt bevisa sig mot konkurrenterna. I en allt mer komplex värld, hedras med German Design Award ger vägledning för både professionella och konsumenter.

German Design Award 2024

German Design Award är den högsta utmärkelsen från German Design Council. Med sin globala räckvidd och internationella dragningskraft är det en av de mest prestigefyllda utmärkelserna inom designlandskapet inom alla branscher. Sedan 2012 har German Design Award identifierat internationell designutveckling och presenterat hela deras spektrum, de senaste trenderna och innovativa lösningar.

Varje år bedöms exceptionella bidrag inom produktdesign, kommunikationsdesign och arkitektur av en internationell jury bestående av ledande experter från alla designdiscipliner. Deras omdöme är ovärderligt – alla som imponerar på den här juryn med sin produkt/projekt har visat på hög kompetens inom designinnovation och ett skarpt fokus på de egna användargruppernas behov.

Kort sagt: den som vinner här är en av de bästa. En utmärkelse – oavsett om det är ”Special Mention”, ”Winner” eller till och med ”Gold” – gör arbetet globalt synligt och öppnar även upp ett värdefullt nätverk med internationell räckvidd för de prisbelönta företagen och formgivarna.

German Design CouncilThe German Design Council har verkat sedan 1953 som ett av världens ledande centra för kompetens inom kommunikation och kunskapsöverföring inom design, varumärke och innovation. Det är en del av världens designgemenskap och har alltid bidragit till etableringen av globalt utbyte och nätverk, tack vare sitt internationella erbjudande, främjande av nya talanger och medlemskap.

Med evenemang, priser, jurymöten och expertkommittéer knyter rådet samman sina medlemmar och många andra internationella design- och varumärkesexperter, främjar diskurs och ger viktig stimulans för den globala ekonomin. Mer än 330 företag räknas för närvarande bland sina medlemmar.