Nyheter

Demonstration 6/2 och överlämning av protestlista till bostadsminister Andreas Carlsson

Under parollen ”Bygg bort krisen – bygg bostäder” samlar fackförbunden GS-facket och Byggnads till demonstration på Sergels Torg den 6 februari klockan 17.00. I samband med demonstrationen kommer bostadsminister Andreas Carlsson att ta emot en protestlista som närmare 18.000 människor skrivit under i syfte att få regeringen att göra mer för att lindra byggkrisen. 

GS-facket och Byggnads medlemmar drabbas hårt av den pågående byggkrisen. I Småland har nästan var fjärde GS medlem varslats om uppsägning. På demonstrationen kommer byggnadsarbetare från Stockholm och träindustriarbetare från Småland samlas för att göra sina röster hörda.

Byggnads medlemmar i Stockholm har tagit initiativ till en namninsamling som har över 18.000 underskrifter. Namninsamlingen kommer efter tal av förtroendevalda från Byggnads, GS-facket och Hyresgästföreningen överlämnas till bostadsminister Andreas Carlsson.

Datum: 6 februari
Tid: 17-18
Plats: Sergels Torg

Talen börjar ca 17.10 i följande ordning:

Stefan Slottensjö, snickare på Skanska och en av initiativtagare till namninsamlingen
Roger Pettersson, träindustriarbetare på Boklok Gullringen som gått från 220 till 14 anställda på ett år
Marie Linder, ordförande Hyresgästföreningen
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Per-Olof Sjöö, förbundsordförande GS-Facket

Efter talen tar statsrådet Andreas Carlson emot namninsamlingen från Stefan och Roger.

Foto: Michal Jarmoluk