Nyheter

Kompetensbrist i byggbranschen: Workforce Bemanning erbjuder lösningar

Text: Workforce

Sverige står inför en stor utmaning när det gäller kompetensbrist inom byggbranschen. Närmare 50 000 yrkesarbetare väntas gå i pension de närmaste fem åren, samtidigt som allt färre studenter tar examen från bygg- och anläggningsprogrammet. Workforce Bemanning, som specialiserat sig på att hitta rätt personal till rätt positioner, märker av ett ökat tryck för att rekrytera vissa kompetenser och personal från andra EU-länder.

Vi ser en ökande efterfrågan på kvalificerade yrkesarbetare inom byggbranschen. Men vi är här för att möta denna utmaning och hjälpa företagen att hitta rätt personal, säger Didrik Selder, en expert inom rekrytering och bemanning på Workforce Bemanning.

Förutom att hitta och placera kvalificerad personal, arbetar Workforce Bemanning också för att lösa de utmaningar som finns med att hitta kvalificerade arbetare inom sektorer som bygg, industri och transport. Med sina professionella bemannings- och rekryteringstjänster, strävar de efter att möta kundernas behov inom olika branscher.

Vi är engagerade i att hitta lösningar på kompetensbristen inom dessa sektorer. Vi tror att vi kan göra en skillnad genom att hitta rätt personal till rätt jobb, tillägger Didrik Selder.

Medan branschen fortsätter att kämpa med kompetensbristen, fortsätter Workforce Bemanning och deras bemanningsföretag att erbjuda sina tjänster för att hjälpa företag att hitta den personal de behöver för att fortsätta att växa och utvecklas.