Nyheter

Golvinteriör går till Håndverksgruppen

Håndverksgruppen fortsätter att växa i Sverige, med Golvinteriör i Trelleborg som det senaste tillskottet. Koncernen består nu av 47 bolag i Sverige, med en tillväxt på 31 nya bolag fram till 2023.

– Vi är mycket glada över att Golvinteriör blir en del av Håndverksgruppen, och det blir också vårt första renodlade golvföretag i Skåne. Med sin tillväxtvilja och breda kompetens inom golv kommer Golvinteriör att bli en mycket stark kraft för oss i södra Sverige, säger Johan Möller, landschef för Håndverksgruppen i Sverige.

– 2023 har varit ett händelserikt år med stark tillväxt och nya goda partnerskap. Vi ser fram emot att bygga vidare på vår starka koncernkultur och därigenom säkra både arbetstillfällen och en starkare marknadsposition framöver, understryker Möller.

Håndverksgruppen är en av Nordens största aktörer inom måleri, golvläggning, murning och plattsättning. Koncernen har en total omsättning på mer än 6,5 miljarder NOK och mer än 4 200 anställda i Norge, Sverige, Danmark och Tyskland. I Sverige omsätter Håndverksgruppen 2,6 miljarder NOK.

Stärkt verksamhet och engagemang för hållbarhet

Golvinteriör grundades 1971 och har, med undantag för några få år, varit familjeägt genom åren. Företaget har filialer i Trelleborg och Ystad och är väl etablerat i hela Malmö- och Lundaregionen. Idag har de 20 anställda och en årsomsättning på ca 69 MSEK.

– Vi står inför en alltmer krävande marknadssituation och det känns bra att vara en del av något större, säger General Manager Tom Johansson.

– Tillgången till mer resurser och den breda kompetens vi får genom Håndverksgruppen kommer utan tvekan att stärka vår verksamhet. Att vi kan utnyttja koncernens inköpssystem och delta i HG-skolans utbildningsprogram kommer också att vara av stort värde för vår framtida tillväxt och utveckling, påpekar Johansson.

Golvinteriör erbjuder ett brett utbud av golvtjänster och har en stor kundbas som omfattar byggsektorn, fastighetsförvaltning, kommuner och privatpersoner. Bolaget drivs sedan 2015 av Tom Johansson.

Johansson säger att Håndverksgruppens engagemang för hållbarhet också har varit ett viktigt samtalsämne längs vägen.

– Våra kunder ställer allt högre krav på miljövänliga material och certifieringar. Med stöd av Håndverksgruppen kommer vi att kunna möta dessa krav på ett ännu bättre sätt, säger han.

Tom Johansson kommer att kvarstå som aktieägare i Håndverksgruppen och verksamheten kommer att drivas vidare under samma varumärke.