Nyheter

Största ordern någonsin för ALT Hiss-koncernen

Nyligen skrev ALT Hiss avtal om den största enskilda ordern i företagets snart 30-årig historia – en ombyggnad av 54 hissar hos bostadsrättsföreningen Hagtorpet i Kalmar, på uppdrag av Riksbyggen.

Hagtorpet är sydöstra Sveriges största bostadsrättsförening med 492 lägenheter i 24 olika byggnader. 1993-1995 genomfördes en totalrenovering och då försågs också byggnaderna med 54 hissar. Eftersom normal livslängd på en hiss är runt 25-30 år är det nu dags att modernisera dem.

– Det är otroligt kul att vi fick hem det här projektet och att Riksbyggen tillsammans med föreningen ger oss förtroendet att utföra moderniseringen.

– Vi säkrar upp sysselsättning för vår personal i två år framåt och förstärker vår position som det ledande och självklara hissföretaget i regionen, säger Mathias Werbelow, försäljningsansvarig på ALT Hiss i Kalmar-området. 

Ombyggnaderna av hissarna kommer ske i etapper under två års tid med start i slutet av januari 2024. Samtliga 54 hissar är hydraulhissar och de kommer moderniseras två i taget. Moderniseringen omfattar nytt modernt styr- och hydraulsystem för ökad drift- och personsäkerhet samt ny korginredning och nya tablåer.

På bilden: – Det här året har gått väldigt bra försäljningsmässigt och är det riktigt kul att också avsluta året på topp med vår enskilt största affär någonsin, säger Peter Kjellsson, försäljningschef på ALT Hiss.