Nyheter

InArea Group förvärvar norrlands ledande golvföretag

InArea Group har ingått avtal om att förvärva aktierna i BL-Interiör AB och välkomnar därmed bolaget till koncernen. Förvärvet av aktierna i BL-Interiör befäster en redan stark position i norra Sverige då bolaget idag är den ledande aktören på marknaden i Umeå. Tidigare ägare, Olov Persson och Daniel Fajers, behåller sina nuvarande positioner i bolaget och har även framöver ett betydande indirekt ägande i företaget. BL-Interiörs omsättning uppgick under det senaste räkenskapsåret till cirka 80 Mkr och bolaget har drygt 40 medarbetare. 

BL-Interiör grundades 1983 och verksamheten utgår från Umeå i Västerbotten. Bolaget utför i huvudsak traditionella golv- och plattsättningsentreprenader och har en stark position genom flertalet uppdrag för kommuner, bygg- och fastighetsbolag i regionen.

BL-Interiör kommer att fortsätta som en självständig enhet i Umeå och därmed komplettera InArea Groups befintliga verksamhet i regionen. Bolaget har haft en stark utveckling de senaste åren och bolaget har även uppmärksammats för sitt framåtsträvande arbete med att skapa en mer hållbar golventreprenadbransch. Avtal om förvärv av aktierna träffades den 14 december 2023 och aktierna kommer att tillträdas i januari 2024. 

– Det känns inspirerande och kul att få ansluta oss till InArea Group. Tillsammans med övriga entreprenörer i koncernen delar vi en lång och bred erfarenhet från golventreprenadbranschen. InArea Group står för ett nytänkande i vår bransch som vi uppskattar och vi ser med tillförsikt fram emot att få fortsätta utveckla BL-Interiör tillsammans med våra nya kollegor. Samtidigt som vi bägge behåller våra nuvarande roller i bolaget, skapar affären en långsiktig trygghet för våra medarbetare och kunder, säger Olov Persson & Daniel Fajers, tidigare ägare till BL-Interiör AB. 

I InArea Group ingår nu 26 marknadsledande företag som finns representerade på 30 orter och har en samlad årsomsättning på cirka 1,6 miljarder kronor samt en personalstyrka på cirka 850 personer. InArea Group är störst i Sverige och ett av Europas ledande entreprenadföretag i golv- och plattsättningsbranschen.

Genom engagemang, kompetens och ansvar bedrivs entreprenader på ett hållbart vis till en bred och professionell kundkrets med högt ställda krav i bygg- och fastighetssektorn. 

– Vi är mycket stolta över att kunna presentera förvärvet av BL-Interiör. Bolaget har varit mycket framgångsrikt de senaste åren och vi har med beundran noterat bolagets fina utveckling. BL-Interiör kommer dessutom att bidra till ett utökat fokus på hållbarhet inom koncernen tack vare deras djupa engagemang och kunskap inom detta viktiga område. InArea Group har fortsatt en uttalad strategi att växa genom förvärv, med rätt bolag och med rätt personer, avslutar Hans Förster, VD InArea Group.