Nyheter

Monterro säljer Next

Monterro, Nordens ledande mjukvaruinvesterare, säljer SaaS-bolaget Next One Technology till EQT, som investerar i Next tillsammans med Adelis. Next erbjuder projektverktyg och affärssystem anpassat för byggföretag och har i Monterros ägo vuxit kraftigt, främst inom Norden.

Next One Technology förvärvades av Monterro 2019 och har sedan dess blivit det ett av de mest uppskattade affärssystemen bland byggbolag på marknaden. Next har breddat produktportföljen både organiskt och via ett flertal kompletterande tilläggsförvärv, och erbjuder nu en komplett och användarvänlig plattform där byggbolagen kan hantera alla sina projekt och byggprocesser. Organisationen har under perioden vuxit från 25 till 130 anställda.

– Next har haft en fantastisk tillväxt och det har verkligen varit ett nöje att samarbeta med hela teamet, säger Gustav Lagercrantz, vd på Monterro och avgående styrelseordförande i Next. Tillsammans har vi steg för steg utvecklat företaget till att bli en ledare inom sin nisch. Vi har byggt en helhetslösning som gör att byggbolag kan effektivisera hela byggprocessen, från planering till fakturering. Vi har också framgångsrikt etablerat Next i Storbritannien och Norge, och skapat en skalbar go-to-market modell för fortsatt expansion internationellt. De har dessutom lyckats femdubbla sin ARR (årliga återkommande intäkt). Resultatet är en verksamhet byggd för långsiktig och lönsam tillväxt. Vi är väldigt stolta över vad vi lyckats åstadkomma tillsammans med ledningen, och vi ser med tillförsikt fram emot att följa deras fortsatta resa, tillägger han.

“Monterro har gett oss en fantastisk support på den här resan,” säger Johan Jarskog, vd på Next. “Deras expertis och erfarenhet av att skala upp mjukvarubolag har varit ovärderlig. Nu har vi en mycket bra grund för att fortsätta bygga ett ännu bättre erbjudande till byggbranschen och är redo att ta nästa steg i vår internationalisering.” fortsätter han.

Houlihan Lokey har agerat finansiell rådgivare och Setterwalls legal rådgivare.