Nyheter

Unik lösning för debitering av mätdata i laddboxar hos brf:er

Infometric presenterar en säker och enkel modell för fakturering av mätdata i laddboxar för brf:er, samfälligheter och förvaltare som använder Fortnox. Det möjliggörs genom att Infometric samlar in alla energivärden och sedan automatiskt överför dessa till Fortnox affärssystem.

Infometric har utvecklat en helt ny och branschledande API-lösning som möjliggör för Fortnox-användare att debitera boende och hyresgäster för den laddning som sker i laddboxar.

Förbrukningen läggs som debiteringsrader på befintliga fakturor till användarna. Lösningen kan även användas för att debitera för el, vatten och värme.

Integrationen har sedan länge varit ett önskemål hos många samfälligheter, brf:er och förvaltare.

Med Fortnox kan de även använda automatisk reskontra och andra finesser och funktioner som Fortnox har. Det innebär att hanteringen och debiteringen av månadsavgiften samt debitering av energiförbrukning automatiseras och att det inte längre finns behov av manuell handpåläggning.

– Infometric är stolta över den eleganta tekniska lösningen som integrationen av respektives plattformar innebär, vilket bådar gott inför framtida projekt, säger Olle Tjälldin, vd för Infometric.