Nyheter

Nu lanserar Caesarstone bänkskivor i keramik i Sverige

Caesarstone är en av världens ledande tillverkare av premiumytor för kök och badrum. Efter ett omfattande utvecklingsarbete lanseras nu deras första kollektion av keramikytor. Skivorna återskapar känslan av natursten samtidigt som de är lätta att arbeta med och tål högt slitage i både privata hem och offentliga miljöer.

I över 35 år har Caesarstone varit en drivande kraft i utvecklingen av kvartskomposit för kök och badrumsytor. Efter en lång och intensiv utvecklingsprocess lanserar företaget nu sin nya keramikkollektion. Totalt lanseras nu över tjugo olika keramikskivor som alla har både värmen och känslan av natursten den i absolut högsta klassen. Förutom premiumkänslan och designen är de keramiska ytorna lätta att arbeta med samt otroligt hållbara.

– Lanseringen av våra keramikytor är en milstolpe i företagets historia då vi nu även kan erbjuda köks- och badrumsytor i multimaterial för både inomhus och utomhusbruk. Satsningen gör att vi får ett ännu starkare erbjudande i kombination med våra ytor i kvartskomposit, säger Magnus Bernehäll, vd för Caesarstone i Sverige.

Den nya kollektionen är skapad av keramiska leror och mineralfärger som pressas och bränns. Ytorna tål då både slitage och värme, vilket ger dem en mycket lång hållbarhet. Vidare är köksbänkarna förstärkta vilket underlättar hantering, kapning och installation. Alla Caesarstone-produkter är också globalt certifierade inom produktion, material, miljö och hälsa.

– Den banbrytande produktionen av våra nya keramiska ytor är baserad på den traditionella konsten att tillverka kakel. Resultatet inkluderar mer uttrycksfulla ådror, unika texturer och storslagna mönster som ger en mänsklig touch till varje yta, avslutar Magnus Bernehäll. Produkterna ligger också i framkant gällande trender i både färg och material.

För mer information om hur man arbetar med och installerar Caesarstone keramiska ytor:

Master of Stone