Nyheter

Steen & Strøm säljer köpcentrumet Galleria Boulevard i Kristianstad

Steen & Strøm har tecknat avtal med AB Kristianstadsbyggen (ABK – ett av Kristianstad kommun helägt bolag) om en försäljning av Galleria Boulevard (Domus 2, exklusive den del som Kristianstad kommun äger) i centrala Kristianstad.

Försäljningen är i linje med Steen & Strøms strategi för optimering av shoppingcenter portföljen genom att fokusera på större städer i Skandinavien.

– ABK har haft en önskan om att vitalisera Kristianstad centrum och lämnade ett anbud på Galleria Boulevard. Detta sammanföll med vår strategi att fokusera på shoppingcenters i större skandinaviska städer, säger Björn Tjaum, Head of Investments på Steen & Strøm.

– Vi ser en klar potential i fastigheten. Vi är övertygade om att vi som lokal fastighetsägare tillsammans med kommunen har stora möjligheter att skapa något som verkligen blir en tillgång i ett långsiktigt perspektiv, säger Christer Nilsson (M), ordförande i ABK.

Planerat tillträde till fastigheten är den 31 december 2023.