Nyheter

AI-experten Henrik Byström till styrelsen för HusmanHagberg

HusmanHagbergs moderbolag Realtorgroup Europe tar in erfaren AI-konsult i styrelsen. Den nytillträdda ledamoten Henrik Byström har en gedigen bakgrund inom AI och digitalisering.

Lennart Hagberg, styrelseordförande, grundare och delägare är mer än nöjd med tillskottet:

– Med nästan 30 år och från många ledande roller inom digitalisering är Henrik Byström en av Sveriges ledande experter. Han har haft särskilt fokus på moderna arbetssätt, AI och ledarskap där han under många år ledde Microsofts koncept kring Det nya arbetslivet, d v s att anamma ett modernt arbetssätt, ledarskap och medarbetarfokus med hjälp av modern teknik. Idag fokuserar Henrik på att coacha ledare och ledningsgrupper kring hur man skapar affärsvärde med ansvarsfull AI, berättar Lennart.

– Henrik är också en mycket uppskattad inspiratör, som konstruktivt uppmuntrar till att tänka nytt och utmana vedertagna sanningar, vilket jag ser fram emot, säger Lennart.

Så här ser Henrik på sitt nya uppdrag:

– Det känns superspännande att få börja arbeta i styrelsen för HusmanHagberg. En väletablerad och professionell kedja med passionerade och affärsdrivna mäklare som tillsammans har ambitioner att fortsätta växa och utmana. Särskilt spännande att få bidra med specialistkompetens inom en bransch som kommer att ta stora steg framåt med hjälp av digitalisering och AI.

Henrik är också grundare av bolagen AI-labbet och Downriver Management samt sitter i styrelsen för HouseBe, K3 Nordic, DH Solutions och Exertus IT, utöver Realtorgroup Europes (HusmanHagbergs) styrelse.