Nyheter

Northscan AB Introducerar iCAMM™, korrosionsscanning av armering

Northscan AB tar steget mot framtidens bedömning av infrastruktur genom att introducera iCAMM™, en innovativ metod för scanning och analys av korrosion i betongstrukturer.Den banbrytande tekniken bygger på den patenterade Infrastructure Condition Assessment Magnetic Method (iCAMM) från InspecTerra Inc. i Kanada.

Teknologiska framsteg: iCAMM™ möjliggör icke-destruktiv bedömning av armeringsjärnens tillstånd genom användning av magnetiska egenskaper hos ferromagnetiska objekt. Denna passiva metod kräver ingen extern applicerad elektrisk ström och gör det enkelt att scanna betong utan behov av åverkan på betongytan.

Teknikutvärdering i projekt: För att introducera iCAMM™ på marknaden söker Northscan AB nu lämpliga projekt för teknikutvärdering. Kunder som deltar kommer att vara bland de första att dra nytta av denna banbrytande metod för att identifiera korrosion och defekter i betongstrukturer.

För ytterligare information om hur ditt projekt kan dra nytta av iCAMM™ och för att delta i teknikutvärderingen, vänligen kontakta oss på [email protected]

– Vi är entusiastiska över att introducera iCAMM™ på den skandinaviska marknaden och ser fram emot att samarbeta med kunder som vill vara ledande inom avancerad infrastrukturbedömning. Detta är en unik möjlighet att vara bland de första som dra nytta av denna banbrytande teknik,  säger Jamshid Lodhi marknadshef vid Northscan.

Om Northscan:
Northscan är ett kundinriktat ingenjörsföretag med fokus på oförstörande betongprovning. Vi strävar efter att vara flexibla och hela tiden ligga i framkant gällande nya intressanta inspektionstekniker. Vi är alla utbildade ingenjörer med flerårig erfarenhet från många branscher och mer specifikt byggbranschen. Genom våra tidigare roller har vi byggt ett stort kontaktnät inom alla delar av byggprocessen. Vi ser fram emot att få lära oss mer om våra kunders utmaningar, oavsett om de finns på en byggarbetsplats hos entreprenören eller på en ritning hos ett konstruktionskontor. Vi ser det som vår uppgift att skapa en större säkerhet och lönsamhet inom byggbranschen.
Northscan AB har exklusiva rättigheter till iCAMM i Sverige och Danmark, med befogenhet att utföra iCAMM-projekt i Norge.