Nyheter

Säkerhetsföretagen och Småföretagarna: ”Kriminella tränger bort företagande och investeringar”

”Otrygghet och kriminalitet hämmar svensk ekonomi på fler sätt än man kan föreställa sig.”

Det menar Joachim Källsholm, ordförande Säkerhetsföretagen, Richard Orgård, förbundsdirektör Säkerhetsföretagen, och Nima Sanandaji, utredare Småföretagarnas riksförbund i en debattartikel i Altinget:

”Den samhällsekonomiska kostnaden av kriminalitet är mer omfattande än vad som är allmänt känt. Om Sverige fram tills 2030 utvecklas mot ökad trygghet, snarare än minskad trygghet, bedömer vi att utländska direktinvesteringar kommer att vara i storleksordningen hundra miljarder kronor högre årligen. Uppemot hälften av de många konkurserna i Sverige kan vara kopplade till bedrägeri. Det vill säga, förutom den statiska kostnaden för kriminalitet, finns en dynamisk kostnad i att jobb och investeringar trängs undan.”

Läs hela debattartikeln här:

www.altinget.se