Nyheter

Anders Boström och Kjell Karlsson tilldelas byggstenen 2023

Under Konsultdagarna Bygg, Fastighet och VVS 2023 i Stockholm den 9 november delades utmärkelsen Byggstenen ut till Anders Boström, Vasakronan och Kjell karlsson, Byggstyrning.

Byggstenen är SBR Byggingenjörernas årliga utmärkelse som delas ut “till den eller de som gjort en föredömlig insats för byggandet eller förvaltandet i Norden”. Pristagaren får även ett stipendium på 50 000 kronor.

Motiveringen lyder:

Anders Boström (Vasakronan) och Kjell Karlsson (Byggstyrning):

”Anders Boström och Kjell Carlsson har i Celsius projektet genom hög samverkan över alla traditionella gränser och med bibehållen lönsamhet lyckats genomföra ett komplicerat byggprojekt med högsta fokus på modernt arbetssätt. Arbetssättet i projekteringen har varit modellbaserad och har krävt implementering i projektets alla faser. Genomförandet har genomförts med ett högt hållbarhetsfokus i ett europeiskt perspektiv”

Konsultdagarna Bygg, Fastighet och VVS är ett event för konsulter, beställare och entreprenörer i byggbranschen. Konsultdagarna arrangeras av SBR Byggingenjörerna och Energi- och Miljötekniska Föreningen (EMTF).

Läs mer om Byggstenen:

här

Läs mer om Konsultdagarna

här