Nyheter

MagiCAD Group levererar ny CPQ-lösning till VVS-projekteringsbranschen

MagiCAD Tjänster för Tillverkare är stolta över att tillkännage lanseringen av en efterlängtad CPQ-programvarutjänst (Configure-Price-Quote) som utformats för att transformera försäljningsprocessen för el-och VVS-tillverkare. Denna banbrytande programvarutjänst ger företag möjlighet att effektivisera verksamheten, öka effektiviteten och maximera intäktspotentialen.

CPQ-programvara är utformad för att hantera komplexa och konfigurerbara produkter, och den förenklar konfigurations-, prissättnings- och offerteringsprocessen för att göra den snabbare, mer effektiv och noggrann.

– Vårt mål är att erbjuda innovativa lösningar som hjälper produkttillverkare att optimera sin försäljning och effektivisera sina interna processer, säger Ina Keinonen, Sälj- och marknadschef MagiCAD Group Tjänster för Tillverkare. Med vår CPQ-programvara kan produkttillverkare i el- och VVS-branschen nu erbjuda sina kunder en smidigare och mer skräddarsydd upplevelse samtidigt som de förbättrar sin egen säljprocess.

I en tid där digital transformation förändrar byggbranschen har CPQ-programvaran dykt upp som en banbrytande lösning. Den gör det möjligt för säljare att smidigt skapa offerter för komplexa och konfigurerbara produkter, vilket revolutionerar hur produkter och tjänster erbjuds och säljs. Via smidig integrering med ERP-program och annan affärsteknik säkerställer CPQ-programvaran integrerad datahantering vilket gör processen effektiv och felfri.

Kundcase: Vallox

En av de första företagen att dra nytta av CPQ-programvaran är Vallox, en ledande tillverkare av luftbehandlingssystem. Vallox använde tidigare manuella och tidskrävande processer för att konfigurera och prissätta sina produkter.

Med införandet av CPQ-programvaran från MagiCAD Tjänster för Tillverkare har Vallox kunnat förkorta konfigurations- och offertprocessen avsevärt. Dessutom har programvaran säkerställt priskonsekvens och eliminerat fel i offertprocessen.

– CPQ-programvaran har varit en game-changer för oss, säger Marko Kannisto, Produktchef på Vallox. Den har hjälpt oss att effektivisera våra interna processer och ge våra kunder snabbare och mer exakta offerter. Det har verkligen förbättrat vår konkurrenskraft på marknaden.