Nyheter

Här är talarna och programmet för “Shaping Cities” – eventet för framtidens stadsbyggnad

Hur kan innovation och digitalisering användas för att skynda på Sveriges samhällsbyggande? Den 6 oktober är det dags för ”Shaping Cities” i Stockholm där proptech-bolaget Combify samlar branschens experter inom stadsplanering, fastighetsutveckling, techbolag och kommuner.

Eventet skapar unika möjligheter för deltagarna att diskutera allt som behövs för en mer innovativ, digital och hållbar framtid för Sveriges stadsutveckling.

– Vi har länge märkt att det finns en lucka på marknaden när det kommer till att skapa och hitta gemensamma lösningar inom Sveriges stadsutveckling. Vår strävan med ”Shaping Cities” är att vi ska bidra med en lösning och en plattform där beslutsfattare, utvecklare och tech för första gången får chansen att mötas i en öppen och transparent dialog, menar Rim Alexandra Halfya, medgrundare av proptechbolaget Combify.

Den 6 oktober på Space Arena i Stockholm möts flera talare med olika roller inom planerings- och utvecklingsfasen. Genom att samla alla viktiga aktörer, både talare och gäster, ska eventet hjälpa oss tänka på nya innovativa sätt. Talarna är noggrant utvalda där varje interaktion har potential att forma Sverige för en bättre och mer hållbar framtid.

– Det är med glädje vi välkomnar journalisten och moderatorn Anna Bellman, som kommer guida oss genom hela dagen och se till att eventet blir givande. Vi är också väldigt stolta över att ha fått till en så bra kombination av talare och samtalsämnen, fortsätter Rim Alexandra.

Talare och respektive programpunkt inkluderar:

Mikael Johansson, Strategy & Offering Manager på SEB. Mikael har bred erfarenhet inom företagsbankverksamhet, både som generalist och specialist, främst inom finansiering och kundrelationer. Han har även en bakgrund inom fastigheter och kreditrisk, och arbetar idag med dynamiska och växande fastighetskunder på SEB.

Robin Rushdi, Affärsutvecklare & Grundare på Vakansa. Robin är en rådgivare som inte bara uttrycker goda värderingar och kommer på innovativa idéer, utan även själv genomför dem. Robin drivs av att visa potentialen som finns och att ställa om till ett samhälle där alla trivs. Idag är Robin Grundare och VD av lokaldelningsplattformen och operatören Vakansa som har som vision att främja en hållbar stadsutveckling. De arbetar mycket med att möta människors lokalbehov, utan att det ska byggas nytt.

Sofia Malmsten, CEO på Parametric Solutions Sofia är arkitekt, ingenjör, beräkningsdesigner, programmerare och entreprenör. Hon är specialiserad på att kombinera arkitektur och algoritmer för designautomatisering och smartare processer. Med en masterexamen i arkitektur och stadsplanering, samt en bakgrund på NCC och Bonava, är Sofia idag VD och medgrundare av Parametric Solutions: en startup baserad i Sverige och Danmark. Tillsammans med ett team av arkitekter, datavetare och fullstack-utvecklare arbetar hon för innovation, hållbarhet och digitalisering av den byggda miljön.

Alexander Ståhle, PhD Urban Design och CEO på SpaceScape. Alexander Ståhle är en framstående stadsforskare, stadsplanerare och doktor på KTH inom stadsbyggnad. Han är författare och VD för arkitektkontoret Spacescape och grundare av Placetoplan. Han har bedrivit forskning på KTH om hur städer skapar attraktivitet, hållbarhet och rättvisa. Ståhle kommer att tala om hur man hittar utbyggnadspotential i städer och kommer bland annat visa analyser han gjort för flera svenska kommuner.

Mats Snäll, Rådgivare på DIGG, ex Digitaliserings- & Innovationschef på Lantmäteriet. Mats har nära 30 års erfarenhet av digitalisering av offentlig verksamhet och har bidragit till att växla upp digitalisering genom rollen som digitaliseringschef. Mats ledde även offentlig förvaltnings digitala utveckling och utvecklingen av covidbevis i Sverige. Hans bedrifter har lett till många utmärkelser som Årets innovationsledare, årets digitala projekt i CIO awards, eDiamond Award under 2022, finalist till årets tech, en av tech-Sveriges 50 viktigaste, samt finalist till årets digitaliseringschef. Som talare kommer Mats utforska frågan om den digitala fastighetens framtid. Digitaliseringståget har gått och det går snabbt. Offentlig förvaltning ångar på medan fastighetssektorn står kvar på perrongen. Är bilden av den digitala fastigheten korrekt, eller enbart en dröm?

Rim Alexandra Halfya, Grundare & COO på Combify.

Alaa Alshawa, Grundare & CEO på Combify. Stadsutvecklingens resa börjar med tidiga principer för stadsplanering och fortsätter genom historien fram till dagens moderna smarta städer, där AI spelar en central roll. Teknologi, särskilt AI, revolutionerar stadslandskapet och omformar framtidens fastighetsmarknad. Alaa Alshawa och Rim Alexandra Halfya arbetar just nu med att skapa den första digitala globala kartan för markutveckling, vilket gör det möjligt för utvecklare att bygga bättre städer. De kommer bland annat tala om den pågående utvecklingen inom stadsplanering och digitaliseringens avgörande roll.

Om Combify

Combify hjälper fastighetsutvecklare, fastighetsinvesterare, etablerare och andra företag att hitta nya affärsmöjligheter. Genom att samla all information om en fastighet i en plattform som är enkel att använda sparar användare tid och kan ta beslut grundade på en större mängd data.

Combify grundades 2017 och har med investerare som bland annat Bonnier Capital och BackingMinds vuxit snabbt de senaste åren. Combify är även utsedd till det kungliga priset Årets Nybyggare 2022. Mer information om eventet och registreringen finns här, antalet platser är begränsat.