Nyheter

Moelven uppgraderar till IFS Cloud

IFS meddelar idag att Moelven Industrier ASA, en av Europas ledande tillverkare av byggvaror i trä, väljer att uppgradera sitt existerande affärssystem från IFS till molnlösningen IFS Cloud. Flytten till molnet ska effektivisera verksamheten och driva på företagets expansion till nya marknader.

Moelven sökte en plattform som är flexibel nog att hålla verksamheten rustad för förändringar såväl i interna processer som rörelser på marknaden. Lösningen behövde samtidigt kunna förutse och göra prognoser även i osäkra tider, då fokus på kontinuerlig förbättring är nära länkad till att kunna anpassa och använda resurser på bästa möjliga sätt. Uppgraderingen till IFS Cloud kommer stötta Moelven i samtliga av dessa behov.

Uppgraderingen till IFS Cloud kommer att rullas ut till Moelvens 41 operativa enheter i Norge och Sverige. När implementeringen är färdig kommer lösningen stötta leveranskedjan, ekonomi, tillverkning, lager och underhållsfunktioner.

– Efter över 25 års samarbete ser vi IFS som en viktig partner till vårt team, säger Morten Kristiansen, Group CEO på Moelven Industrier ASA. De förstår vår strategiska vision och delar vårt starka fokus på att öka konkurrenskraften genom att se till att hela tiden utvecklas och bli bättre. IFS Cloud kommer förbättra våra affärsprocesser och bidra till ökad skalbarhet och flexibilitet.

– Vi har jobbat med Moelven över 25 år nu och har en stark, förtroendebaserad relation, säger Ann-Kristin Sander, Nordenchef på IFS. Under dessa år har vi skapat en djup förståelse för såväl den skandinaviska byggmarknaden som för Moelvens specifika behov. Vi ser nu fram emot att hjälpa Moelven skala upp och växa, och att kunna bidra till ökad effektivitet nu och i framtiden.