Nyheter

Hifab Groups delårsrapport: Bättre resultat samtidigt som man börjar se tillväxt

Idag släpper Hifab Group AB sin delårsrapport för det andra kvartalet 2023. I kvartalet omsätter Hifab 78,7 (76,3) MSEK och växer därmed 3,1% (-10,7%) jämfört med samma period föregående år. Samtidigt stärks lönsamheten och rörelseresultatet landar på 2,9 (1,2) MSEK med en rörelsemarginal på 3,7% (1,3%).

Rapporten är Nicke Rydgrens fjärde delårsrapport som VD och efter drygt ett år som VD har han lyckats få bolaget att göra en ordentlig förflyttning. Bolaget har tagit en tydlig position och levererar allt bättre resultat, samtidigt som man även börjar se en tillväxt.

Så här säger Nicke själv om resan mot att bygga nästa generations konsultbolag:

– Vår position som oberoende rådgivare och projektledare inom fastigheter och samhällsbyggnad innebär att vi bygger vårt erbjudande kring förändring och utveckling i en bransch som transformeras. Det handlar om att säkerställa att vi kan vara med och påverka och ta ansvar på en marknad där hållbarhet blir allt mer central och grundläggande utifrån miljömässig, ekonomisk och social påverkan. Samtidigt ser vi ett växande behov av snabba och oberoende konsulter inom strategi, teknik och ledning. Här vill vi vara med och leda utvecklingen genom att kombinera lång erfarenhet och ny kompetens som möter våra kunders utmaningar och möjligheter utifrån dagens förutsättningar.