Nyheter

Panasonic’s Aquarea L-serie med naturligt köldmedium – nu tillgänglig som Bi-Bloc

Panasonic Heating & Cooling Solutions fortsätter att utöka sitt sortiment av värmepumpar, nu med tillägget av Bi-Bloc-enheter till sin Aquarea L-serie. Aquarea Bi-Blocenheterna kan tillhandahålla tappvarmvatten (DHW), värme för radiatorer och golvvärme samt komfortkyla.

Panasonic’s Aquarea L-serie värmepumpar använder det naturliga köldmediet R290 (Propan), som har ett lågt GWP-värde på 3, vilket innebär att det har en lägre miljöpåverkan vid utsläpp i atmosfären jämfört med de flesta andra köldmedier och möjliggör en mer energieffektivare lösning.

De prisbelönta värmepumparna har belönats i Good Design Awards 2022, iF Design Awards och The Red Dot Awards, som alla betonade värmepumparnas framstående design, både estetiskt och funktionellt sett. L-serien möjliggör enkel installation med en hydraulisk anslutning mellan inomhus- och utomhusenheten, och tillhandahåller framledningstemperaturer för vatten på upp till 75°C och ner till -10°C.

Den har också ett inbyggt magnetiskt vattenfilter i inomhusenheten samt en valfri trevägsventil som kan installeras inuti inomhusenheten. För att förbättra prestanda och användarupplevelse kommer de senaste enheterna med en mängd extra tillbehör.

Detta inkluderar valfria tillbehör som möjliggör ytterligare kontrollfunktioner för värmepumparna, såsom kontroll av bufferttankens temperaturgivare, solvärmekontroll och mycket mer. För ultimat kontroll har Aquarea-enheter också ett valfritt dubbelkontrollsystem, för oberoende kontroll av två zoner inom ett hem.

Systemet levereras också med en inbyggd Wi-Fi-adapter. Bi-Bloc-enheter är också tillgängliga i Panasonic’s Aquarea K-serie, som använder köldmediet R32. Med ett utmärkt SCOP på upp till 5,12 erbjuder K-seriens enheter enastående effektivitet.

För mer information:

www.aircon.panasonic.eu