Nyheter

Layer Group växer i Finland

Måleri- och byggservicebolaget Maalausliike Vainiomäki blir en del av Layer Group och förstärker koncernens närvaro i Finland. Detta ramavtalsstarka bolag blir ett utmärkt komplement till finska Kaukomaalaus, ett rikstäckande måleribolag som varit en del av gruppen sedan hösten 2022.

– Detta är ett strategiskt förvärv som markerar Layer Groups expansion och position på den finska marknaden. Maalausliike Vainiomäki har etablerat sig som en pålitlig och respekterad aktör inom branschen, med betydande erfarenhet av att hantera och genomföra framgångsrika ramavtalsuppdrag. Deras expertis och starka relationer inom det segmentet blir en stor tillgång för oss. Vi har nu ett starkt fäste i Finland vilket öppnar upp för vidare tillväxt, både organiskt och via fler väl avvägda förvärv, säger John Strand, vd och koncernchef Layer Group.

Layer Groups resa mot en nordisk koncern startade 2022 med förvärvet av Kaukomaalaus, Finlands största måleri. Nu knyter vi till oss ytterligare en stark aktör på den finska marknaden, i synnerhet i och kring Tampere, där Maalausliike Vainiomäki har sina verksamhetsområden. Deras geografiska läge ger oss goda möjlighet att expandera söderut ner mot Helsingforsregionen och sydväst mot Åbo.

Förutom att vi adderar ett stabilt och lönsamt bolag till vår grupp får vi också en ambitiös och driven ledare i Maalausliike Vainiomäkis vd, Sami Pekki. Under sina år som vd har han utvecklat och expanderat bolaget från en omsättning på 5 MSEK till 37 MSEK. Inför framtiden har han en genomtänk tillväxtplan och genom att tillhöra Layer Group kommer Maalausliike Vainiomäki få tillgång till hela vårt erbjudande vad gäller support och gruppens samlade kompetens.

– Vi har höga ambitioner vad gäller både lönsamhet och tillväxt och vet att vi erbjuder bolagen en bra grund att utvecklas från. Vårt jobb är att stötta, utmana och driva på dem för att de ska kunna ta nya steg framåt och uppåt. Maalausliike Vainiomäki kommer nu få access till hela vår portfölj med administrativt stöd, verktyg och samarbetsforum. Vi ser gång på gång vilken nytta bolagen har av att tillhöra ett större sammanhang där vi adderar professionalitet inom allt från hållbarhet till ekonomisk uppföljning, säger John Strand.

-Vi har gjort rätt saker och haft en stark tillväxt och Layer Groups professionalism kommer möjliggöra för företagets fortsatta framtida utveckling. Genom samarbetet får vi mer kompetens och bakgrundsstöd, säger Sami Pekki, vd, Maalausliike Vainiomäki.

Om Maalausliike Vainiomäki

Maalausliike Vainiomäki grundades 1938 och drivs i tredje generationen av vd, Sami Pekki. Bolaget har sitt huvudkontor i Tammerfors och de flesta kunder kommer därifrån, med omnejd. Deras tjänsteutbud består av måleriuppdrag, byggserviceuppdrag och kökstillverkning. Merparten av målnings- och renoveringsarbetena sker enligt ramavtal. De är också framgångsrika inom privatmarknaden. Maalausliike Vainiomäki, med sina 40 medarbetare, är en stabil verksamhet med god lönsamhet. Omsättningen 2022 låg på 37 MSEK och förväntas fortsätta öka.

Foto: Merja Partanen