Nyheter

AFRY rekryterar ny regionchef från konkurrent

Linda Leijonberg blir ny chef för AFRYs bygg- och fastighetserbjudande i region Väst. Hon har lång erfarenhet inom branschen och kommer närmast från en ledande position på COWI Sverige AB.

Linda Leijonberg har arbetat inom samhällsbyggnadssektorn sedan 2001, varav åtta år på WSP och flera år på COWI. De senaste 15 åren har Linda haft olika ledande befattningar och utvecklat verksamheter, medarbetare och affärer.

Linda är utbildad inom byggnadskonstruktion och har erfarenhet av projekt- och projekteringsledning. I rollen som regionchef kommer hon att ansvara för cirka 300 medarbetare verksamma främst i Västra Sverige.

– Jag är så otroligt glad att vi nu har Linda ombord. En stark ledare med lång erfarenhet från branschen som nu kan driva och utveckla vår verksamhet i regionen in i nästa fas, säger Mattias Andreassen, chef AFRYs bygg- och fastighetserbjudande.

Affärsområde Buildings är indelat i fyra regioner och består av totalt 1 500 medarbetare. Ingenjörer, experter, projektledare och designers som drivs av att skapa lönsamma och hållbara lösningar i byggnader. Majoriteten av kunderna finns inom bygg- och fastighetsbranschen.

– I min roll som verksamhetsansvarig har jag byggt upp ett stort engagemang för den pågående klimatkampen och hur samhällsbyggnadssektorn kan bidra till mindre klimatpåverkan. Det känns som en perfekt match med AFRY som är ett kompetensstarkt och inkluderande bolag vars tydliga mission är att accelerera omställningen till ett hållbart samhälle, säger Linda Leijonberg.