Nyheter

Nybyggda Neptuni Brygga inflyttat i centrala Malmö

Vid kanalen nära Malmö Saluhall och på promenadavstånd till Malmö centrum är nu Brf Neptuni Brygga färdigbyggt och inflyttat. I 42 exklusiva bostadsrättslägenheter i en nybyggnation som även kommer att inrymma ett vårdboende.

Bostadsutvecklaren och totalentreprenören Veidekkes nybyggnation vid Neptuni Brygga i centrala Malmö är ett nu avslutat byggprojekt för tre huvudsakliga hyresgäster.

Det nybyggda sjuvåningshuset vid kanalen i Malmö är uppfört med ”halv prefab”, bärande stomme i betong och en murad fasad i tegel. Lägg till ett industritak med cellplast och papp direkt på takbjälklag.

Byggstart skedde i april 2021.

– Utmaningen har varit logistiken på en väldigt trång arbetsplats. Och utformningen av huset för att få en tät byggnad. Det väldigt många olika nivåer om du går upp i huset och för att få ett tätt tak väldigt komplicerat, tillägger projektdirektör Niklas Svensson, Veidekke.

Förutom Brf Neptuni Bryggas nu inflyttade bostadsrätter på de översta våningarna, och försommaren 2023 ett ännu ej inflyttat vårdboende på de fyra nedersta våningsplanen, kommer under marknivå ett källarplan att ägas av lantbrukskooperativet Lantmännen.

– Detta är en 3D-fastighet med tre olika ägare. Redan från början när det skulle byggas kom man överens om att dela upp fastigheten i olika delar. För att få en levande stadsmiljö har vi olika funktioner i samma hus, förklarar projektutvecklare Caroline Ellberg på byggherren Nordr Sverige.

Detta i en huskropp med Wingårdh & Medarbetare som ansvarig arkitekt och där det finns flera profilerade bostäder. Exempelvis uppe på husets tak ett ”penthouse med villakänsla”, 3,7 meters takhöjd och en egen takterrass.

Generösa takhöjder, på i de flesta fall 2.7 meter, är något som kännetecknar samtliga Brf Neptunis nyproducerade bostäder i centrala Malmö.

Fakta:

Tidplan: april 2021–mars 2023

Byggherre: Nordr Sverige AB

Totalentreprenör: Veidekke Entr AB Bygg Syd

Arkitekt: Wingårdhs 

Kostnad:85 mkr

Bild: Veidekke Entreprenad AB