Nyheter

Coworking-aktören Workland väljer Galleria Riga för sin största coworking-etablering hittills

Workland är ledande i Baltikum inom coworking med totalt 14 kontor. Nu väljer företaget Galleria Riga för sin nästa, och hittills största, coworking-yta. I och med det blir Galleria Riga den främsta hubben för coworking i Lettland.

East Capital Real Estate som genom sin tredje fond äger och förvaltar Galleria Riga Shopping Centre, kommer nu att investera mer än 3 miljoner euro för att omvandla 3 200 kvadratmeter, hela gallerians femte våning, till kontorsutrymme. Etableringen av Workland förvandlar Galleria Riga till en modern och flexibel blandfastighet med service, shopping, gym, wellness, restaurangutbud och Rigas största takterrass. Galleria Riga är mycket populär och har stark dragkraft och ett centralt läge, men med den nya etableringen kommer den finna nya målgrupper och bli en större mötes- och arbetsplats.

– Vi är mycket stolta att Workland väljer oss och denna plats. Avtalet som sådant är dessutom ett av de största nya kontorsavtalen sedan covid. Att det skrivs för ett shoppingcenter känns som ett tecken i tiden där allt fler vill ha sin arbetsplats i etablerade centrala lägen med stort inslag av service, säger Albin Rosengren, Partner och Head of Real Estate, East Capital Group. Galleria Riga har utvecklats från ett shoppingcenter till en attraktiv knutpunkt med tjänster och funktioner som stödjer varandra i stadens absoluta kärna.

Etableringen skapar 300 nya arbetsplatser och kommer även att driva fler möten och besök i fastigheten vilket så klart är mycket attraktivt för övriga hyresgäster. Kontoret kommer dessutom vara det mest moderna och flexibla i Riga, och erbjuda utrymmen för både större företag, mindre team och gig-arbetare. Detta blir den tredje, och största, coworking-kontoret för Workland i Riga och det fjortonde i Baltikum.

– En bekväm och trivsam plats, full av liv är vad vi strävar efter. Målet är att skapa den perfekta staden inom staden, säger Zane Šulca, chef för Galleria Riga.

– Worklands coworking-center i Galleria Riga liknar inget annat, säger Indrek Hääl, grundare och ordförande för Workland Group. Läget gör det bekvämt att ta en paus från arbetet och träna på gymmet, ta en snabb bit mat på ett café eller shoppa, allt utan att lämna byggnaden.

Utöver unik närhet till bekvämligheter, sätter Workland en ny standard för trevliga och smarta arbetsplatser med sina vackert designade interiörer och förstklassiga kontorsklimat. Kontoret kommer att inspirera till kreativitet, produktivitet och samarbete mellan yrkesverksamma från olika branscher.

Galleria Riga innehåller flera unika koncept och är en mångsidig knutpunkt i centrala Riga. Shoppingcentret ägs av East Capital Baltic Property Fund III som förvaltas av East Capital Real Estate. Företaget är en del av East Capital Group, en aktiv kapitalförvaltare baserad i Sverige sedan 1997.