Nyheter

Världskända forskare till Tylösand – ny banbrytande forskning presenteras

Duger dagens byggregler? Bygger vi verkligen hållbart?  Vilka tekniksprång tas? Forskning och framsteg står i fokus när konferensen EIAS samlar internationellt kända akustiker från hela världen. 

På sjukhuset, i skolan eller i det öppna kontorslandskapet – överallt i samhället får ljud oss att reagera på olika sätt. När EIAS2023, en globalt känd konferens för indoor acoustics, hålls i Tylösand den 9-10 maj, får vi ta del av många nya infallsvinklar. Världskända akustiker presenterar nya vetenskapliga rön som har potential att förändra inställningen till akustikteknik. 

Det ska bland annat talas om: 

Molnbaserade designplattformen Treble som tar ljudsimuleringen till en hög nivå tidigt i byggprocessen och modellerar fenomen som diffraktion, interferens och fas. (Finnur Pind)

Gå på djupet med hur akustik kan utformas i mångsidiga multihallar. (Henrik Möller 

Aktiv akustik: Ett digitalt och elektroakustiskt verktyg som kan ändra viktiga akustiska parametrar. Tryck på en knapp och förvandla ett konferensrum till en konsertsal.  (Fabio Kaiser)

Inom arkitektonisk akustik används lyssningstester – men är testprotokollen tillräckligt vetenskapligt beprövande? (Daniel de la Prida Caballero)

Kan riktlinjerna i den nya ISO-standarden 22955 se till att muntlig kommunikation och individuellt koncentrationsarbete kan samexistera i öppna kontorslandskap? (Juan Negreira)

Läs mer om alla 25 spännande talare som kommer till EIAS2023. 

Foto: Michael Gaida