Nyheter

”Vi måste få fler att våga mer” – Stolabs vd Martin Johansson invald i TMF:s styrelse

I samband med TMF:s årsmöte den 3 maj valdes Martin Johansson, mångårig vd i Stolab, in i TMF:s styrelse. Martin, som sitter med i TMF:s möbelstyrgrupp och har varit engagerad i många av TMF:s frågor genom åren, blickar gärna utanför den egna branschen i sin kommande styrelseroll.

– Min förhoppning är att kunna bidra med kunskap om möbelmarknaden från ett konsumenthåll. Stolab har en stor del av sin försäljning mot just konsument och vi har jobbat med den marknaden i många år. Erfarenheten från den sidan, speciellt med den ökade globala konkurrensen, tar jag med mig in i styrelsen.

I en utmanande tid – ekonomiskt och omvärldsmässigt; vilken är den viktigaste frågan för trä- och möbelindustrin framöver?

– Vi måste få fler att våga mer. Vi är en industri med framtidsutsikter som är fantastiska. Fysiska produkter, som människor lever i eller med, och dessutom ofta tillverkat av ett material som växer i vår natur och som vi älskar att vara i. Om fler utvecklas och vågar ta nästa steg, så kommer vi som bransch att vinna på det.

Vilka är dina främsta tips till en företagare inom trä- och inredningsindustrin?

–  Hitta inspiration inom och utanför branschen. Träffa kollegor, leverantörer och kunder – idéer och insikter kan dyka upp när man minst anar det.

Fakta – Martin Johansson
Titel: Vd på Stolab och ägare Stolab Möbel AB.
Ålder: 44
Bor: Reftele
Utbildning/karriär: Uppfödd på ett möbelindustrigolv i Smålandsstenar. Studier i Internationell ekonomi vid Jönköping International Business School (JIBS), och sedan ett par år som revisorsassistent på Deloitte i Göteborg. 2007 började Martin Johansson som säljare på Stolab, och ett år senare fick han chansen att bli vd. Sedan 2017 är han ensam ägare av Stolab Möbel AB.

Om Stolab: 

Stolab har tillverkat möbler på samma plats sedan 1907. I fabriken i Smålandsstenar kombineras hantverk med modern tillverkning där yrkesstolthet, kunskap och kärlek till det massiva träet är gemensamma nämnare. Att design, produktion och montering sker på samma plats möjliggör även höga krav på kvalitet och hållbarhet.

TMF:s styrelse 2023-2024:

TMF:s styrelse består av nio personer, exklusive TMF;s vd, kommande verksamhetsår där Marcus Westdahl, EFG European Furniture Group AB, avslutar sitt uppdrag, med parallellt inval av Martin Johansson, Stolab.

På bilden: TMFs styrelse 2023-2024. Stående fr v: Johan Magnusson, Robert Petersson, Malin Hedlund, Johan Jonsson och Frida Scherdén. Sittande fr v: Jonas Hernborg, Claes Hansson, David Johnsson och Martin Johansson.