Nyheter

RSA-gruppen går in som partner till MFF

RSA-gruppen går in som huvudpartner till MFF i samhället. Från säsongen 2023 går den Malmöbaserade företagsgruppen in som sponsor till lagets samhällssatsningar.

Satsningen från klubben syftar till att ”sprida positiva värderingar i linje med MFF:s och idrottens värdegrund, motverka rasism, öka integrationen mellan olika grupper i samhället. Samhällsengagemang är nyckelordet för den omfattande verksamhet MFF bedriver med fokus på barn och ungdomar.” Enligt Stefan Rosengren, vd för RSA-gruppen, går det i linje med företagets värdegrund att alla ska ha rätt, och lätt, att idrotta:

– Vi har engagerat oss i och för idrott i hela Skåne, egentligen så länge RSA funnits som företag. Det är enormt viktigt för oss, dels för att vi älskar sport men också för att vi som företag har ett ansvar ute i samhället. MFF i samhället ger oss en kanal att hjälpa till för en bättre, friskare och mer jämlik morgondag för alla skåningar.

MFF i samhället står bakom bl.a Skolakademier på 18 högstadieskolor i Skåne, där elever kan kombinera idrott med studier. Karriärakademin har funnits sedan 2015 och här matchas arbetssökande malmöbor med företag i regionen. Läs mer.

Utöver engagemanget i Malmö FF är RSA-gruppen sedan ett antal år stjärnpartner till Malmö Redhawks i SHL, flera av Skånes ledande handbollsföreningar i tex Ystad och Malmö och i TFF i Trelleborg. Genom klubbarna sponsras samhällsengagemang som Hand the ball, Mer än hockey och Hälsosam ungdom.