Nyheter

Internationella studenter hjälper Stena Fastigheter utveckla kvarteren i Lindängen

Hur kan vi utveckla Lindängen utifrån de boendes egna tankar och idéer? Den frågan har studenter från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet arbetat med inom ramen för utbildningen Change Maker Future Track. Under hösten och vintern har de skapat ett nätverk bland Stena Fastigheters hyresgäster.

Stena Fastigheter vill skapa kvarter där människor ska trivas, känna sig trygga och vill bo kvar länge. De innebär att vi jobbar med olika insatser och aktiviteter. Det är allt från att förbättra den fysiska boendemiljön till att samarbeta med andra för att skapa roliga eller utvecklande aktiviteter i våra kvarter. Man lyfter frågor kring demokrati och arbetar med arbetsmarknadsinsatser. Boendedialog är en av Stena Fastigheters viktigaste verktyg för att utveckla våra områden.

Change Maker Future Track är ett icke poänggivande spår som erbjuds 35 utvalda mastersstudenter från alla 13 mastersprogrammen vid Ekonomihögskolan vid Lund universitet med fokus på hållbar utveckling. Utbildningen ger praktisk erfarenhet i ”samskapande” genom att tillsammans med externa organisationer arbeta i verkliga case. Stena Fastigheter är en av fem deltagande organisationer/företag. Tillsammans med sju internationella studenter har vi velat se hur vi kan utveckla Lindängen utifrån våra boendes egna tankar och idéer.

– Change Maker Future Track är en spännande satsning som görs för andra året i rad och syftar till att driva utveckling i samverkan mellan studenter, forskare, lärare och externa aktörer. Det har varit ett otroligt lärorikt sammanhang med mycket energi och från alla deltagare, tycker Martina Oxling, projektledare för Sustainable Future Hub på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Den 20 mars träffas alla intresserade på en vårfest i Lindängen för att dela idéer och dra upp planer. Förhoppningen är att vi ska få reda på vilka aktiviteter som står högst på våra boendes önskelista om vi skulle vara med och bidra till dem. Är det dans, yoga, fler odlingscirklar eller något helt annat som de skulle vilja ha mer av i sina kvarter?

– Samarbetet med studenterna från Lunds universitet har varit mycket givande och vi hoppas att det ska leda till ökat medskapande och engagemang från de boende i utvecklingen av Lindängen, säger Anna-Karin Wickström, relationsförvaltare på Stena Fastigheter i Malmö.