Nyheter

Golventreprenad Gruppen växer inom golvavjämning

Golventreprenad Gruppen har förvärvat aktierna i Betongteknik Entreprenad i Vikingstad AB och välkomnar därmed bolaget till koncernen. Förvärvet av aktierna i Betongteknik, innebär att koncernen växer till att nu inkludera tre renodlade bolag inom golvavjämning, där Grönlunds Golvsystem i Malmö och AROS Golvavjämning i Västerås ingår i koncernen sedan tidigare.

Säljarna behåller sina nuvarande positioner i bolaget och har även framöver ett betydande indirekt ägande i företaget. Under föregående räkenskapsår hade Betongteknik en omsättning på cirka 30 Mkr med cirka 8 medarbetare.

Betongteknik Entreprenad i Vikingstad AB grundades 1993 och verksamheten utgår från Vikingstad utanför Linköping, men bolaget utför uppdrag från Jönköping i söder till Nyköping i norr. Betongteknik levererar entreprenader inom spackling, golvavjämning och skumbetong med hjälp av en välutvecklad teknik där bolagets egna anläggningstillgångar spelar en viktig roll. Bolagets erbjudande riktar sig till såväl marknaden för nyproduktion som marknaden för underhåll och renovering. Betongteknik har en bred kundbas och är i dagsläget leverantör till flera bygg- och fastighetsbolag som ingår i koncernens kundportfölj sedan tidigare. Avtal om förvärv av aktierna i Betongteknik träffades den 8 mars 2023 och aktierna tillträddes samma dag.

Vi är mycket glada och nöjda med att bli en del av Golventreprenad Gruppen. Vi känner flera av koncernens bolag och personerna bakom dessa sedan tidigare och vi ser en stor möjlighet till samverkan för att utveckla vår affär inom golvavjämning. Tillsammans med övriga bolag i gruppen når vi en storlek som gör att vi kan satsa ännu mer på att förfina teknik, materialval samt garantera trygghet för våra beställare. Både jag och min bror Jens behåller våra nuvarande positioner i bolaget och ser tillsammans med våra medarbetare fram emot att driva Betongteknik vidare i sann entreprenörsanda, säger John Jacobsson, tidigare ägare till Betongteknik Entreprenad i Vikingstad AB.

I Golventreprenad Gruppen ingår nu 23 marknadsledande företag som finns representerade på 26 orter och har en samlad årsomsättning på drygt 1,4 miljarder kronor samt en personalstyrka på cirka 750 personer. Golventreprenad Gruppen är störst i Sverige och ett av Europas ledande entreprenadföretag i golv- och plattsättningsbranschen. Genom engagemang, kompetens och ansvar bedrivs entreprenader på ett hållbart vis till en bred och professionell kundkrets med högt ställda krav i bygg- och fastighetssektorn.

– Det är glädjande att kunna välkomna Betongteknik till koncernen. Det är ingen hemlighet att vi ser golvavjämning som en viktig del av vår kärnverksamhet och i Betongteknik knyter vi ett av de allra främsta bolagen inom denna nisch till oss. Utöver uppenbara synergier inom administration och inköp, ser vi här en möjlighet att komma in i våra projekt i ett tidigare läge och därmed skapa synergier även på säljsidan. Golventreprenad Gruppen har en uttalad strategi att fortsätta växa genom förvärv, med rätt bolag och med rätt personer, avslutar Hans Förster, VD Golventreprenad Gruppen.