Nyheter

Gislavedshus väljer fastighetsmarknadens bästa ekonomisystem

Gislavedshus har länge pratat om att byta ekonomisystem och valet föll till slut på Akribi. Med bytet hoppas man få en modernare och mer användarvänlig systemmiljö, som bidrar till att effektivisera många av rutinprocesserna.

– Vi tog tillfället i akt och gjorde en marknadsöversyn samt pratade med kolleger i branschen, och kom då ganska snabbt fram till att Akribi är det bästa och smidigaste ekonomisystemet för oss att uppgradera till, säger Susanne Jacobsson, ekonomichef för Gislavedshus.

Bättre rapportering och analys

Med bytet hoppas Susanne att ekonomiavdelningen ska komma bort från många manuella rutiner, för att kunna lägga mer tid på uppföljning och analys.

– Vi vill förenkla vår vardag och inte behöva lägga tid på att skapa egna lösningar för att ta ut data ur systemen. Vi ser fram emot att kunna systematisera vårt rapport- och analysarbete och att exempelvis kunna automatisera hanteringen av våra återkommande volymfakturor, förklarar Susanne.

Höga förväntningar

Planen är att Akribis ekonomisystem ska vara i drift senast den 4 september.

– Vi har höga förväntningar på den nya systemmiljön, och ser verkligen fram emot att få komma igång. Det kommer säkert uppstå en del gupp på vägen, men vi känner oss trygga i att Akribi hjälper oss genom den här processen på ett bra sätt.