Nyheter

Debatt: ”Limhamns betongsiluett försvinner – så går det när byggintressena styr”

”Snart försvinner horisontlinjen av de sista tre stora betongsilorna i Limhamn. En silo sparas visserligen, men framstår mer som en liten toarulle bakom två nya, kraftfulla bostadstorn – ett av dem planerat att bli 30 våningar högt.”

Det skriver Ulla Hårde, Journalist, Kommittén för God Byggnadsvård, Limhamns Miljöförening i en debattartikel i Sydsvenskan:

”Det innebär en höjd på ca 90-100 meter. Kontrasten mellan det gamla och det nya Limhamn kunde inte vara större. Den intilliggande prisbelönade, svarta kontors-byggnaden på Dragörkajen hukar som en liten leksakskloss på arkitekternas modell.”

”Arkitekterna, ja. De var inte ens närvarande när deras vinnande förslag till det planerade nybygget presenterades i veckan av Fastighets AB Trianon och Lernacken Fastigheter AB tillsammans med stadsbyggnadsdirektör Marcus Horning från Malmö stad. Bakom det vinnande förslaget ”Habitat: Limhamn” står arkitektteamet Nilsson Rahm Arkitekter, Johan Dehlin Arkitektkontor och 6a architects. De slog ut ett 60-tal medtävlande och valdes därefter ut tillsammans med tre andra arkitektkontor i en slutomgång. Det hade varit intressant att lyssna på deras resonemang kring tornen.”

Läs hela debattartikeln här:

www.sydsvenskan.se