Nyheter

Panasonics värmepumpar prisade i 2022 Good Design Awards

Panasonics nya Aquarea K- och L-generation mottog utmärkelser i 2022 års Good Design Awards. Förutom att erkänna enheternas prestandaeffektivitet berömde domarna även utomhusenhetens design som smälter in i landskapet och bidrar till att förbättra den omgivande miljön.

Panasonics värmepumpar Aquarea generation K och L tilldelades pris i 2022 Good Design Awards, en utmärkelse som sponsras av Japan Institute of Design Promotion. Varje år utser en erfaren jurypanel bra design från olika branscher och erkänner design som syftar till att göra våra liv, branscher och samhället mer välmående.

Till årets prisutdelning kom 5 715 bidrag in, varav 1 560 valdes ut för att motta utmärkelser. Bland alla vinnare fick 100 konstruktioner särskilt höga utvärderingar av jurymedlemmarna och valdes ut som GOOD DESIGN BEST100, däribland Panasonics värmepumpar Aquarea K & L Generation Heat Pumps. 

Nya K- och L-generationen

Panasonics nya Aquarea generation K och L kommer att finnas tillgängliga från våren 2023 och är de senaste innovationerna från Panasonics FoU-center. De återspeglar företagets värderingar genom innovation och är i linje med företagets vision om att skapa teknik för ett samhälle med låga koldioxidutsläpp.

De nya modellerna är inriktade på att förbättra energiprestanda och erbjuder en serie som använder ett naturligt köldmedium:

Aquarea K Generation: Använder köldmedium R32 och är idealisk för uppvärmning, kylning och produktion av varmvatten, vilket ger enastående prestanda även vid extrema utomhustemperaturer. Denna modell är särskilt lämplig för nya installationer och välisolerade hus. T-CAP finns tillgänglig.

Aquarea L Generation: Använder det naturliga köldmediet R290. Modellerna i L Generation har en hydraulisk anslutning mellan inomhus- och utomhusaggregatet och ger vattenutloppstemperaturer på upp till 75 °C ned till -10 °C. Dessa enheter är idealiska för eftermontering, när man renoverar ett hem med befintliga radiatorer.

När värmepumparna säkrade en plats i 2022 års Good Design Awards kommenterade domarna Panasonics design för Aquarea K- och L-generationen.

De fastslog att de “har höjts till ett utseende som smälter in i landskapet och bidrar till att förbättra den omgivande miljön”.

De lyfte även att “med tanke på att många fjärrstyrningsenheter blandas på väggen antar fjärrstyrningen dessutom ett flexibelt system som kan installeras antingen integrerat med varmvattenbehållaren inomhus eller separat”.