Nyheter

Hydroscand lanserar ny smörjningspump

Som ett resultat av hög efterfrågan bland kunderna, är Hydroscand glada att nu kunna erbjuda en ny konkurrenskraftig centralsmörjningspump. Pumpen finns idag som beställningsvara i samtliga Hydroscands butiker och kan även beställas via e-handeln på hydroscand.se.

Pumpen kommer från leverantören Dropsa och har produktnamn FemtoPUMP med artikelnummer:

2518120012 – Femto fettpump 1Kg 12V
2518120024 – Femto fettpump 1Kg 24V
2518220012 – Femto fettpump 2 Kg 12V
2518220024 – Femto fettpump 2Kg 24V

FemtoPUMP är en kompakt och mångsidig elektrisk fettpump med flera uttag, idealisk för små till medelstora smörjsystem. Pumpen är tillverkad helt i plast, vilket gör den kostnadsmässigt konkurrenskraftig. Applikationen är lämplig för både direkt användning (Multiline) och för användning med progressiv fördelare (basic). ”Multiline” är en lösning med åtta pumpelement där var och en ger smörjning direkt till slutpunkten ”Basic”. Systemet är konstruerat för användning med två pumpelement och ger rätt mängd smörjmedel till varje smörjställe via progressiva fördelare.

Pumpen finns i två versioner med en omrörningspaddel (både för 1 kg och för 2 kg) och den andra med en följeplatta (1 kg).

Alla-versioner (med följplatta eller omrörningspaddel) inkluderar en sensor för miniminivå.

Minsta nivåsensor placeras på omrörningspaddeln, som också fungerar som en mekanism som avsevärt minskar ansamlingen av fett på behållarens väggar.

FÖRDELAR

Pumpen kan konfigureras på olika sätt för olika användningsområden

Möjlighet att anpassa enheten efter behovet

Enkel installation på grund av den lilla storleken.