Nyheter

AFRY förvärvar norskt projektutvecklingsföretag

Förvärvet stärker AFRYs position och kapacitet inom projekt- och konstruktionshantering och öppnar för vidareutveckling av nya och befintliga erbjudanden regionalt och nationellt.

XPRO har en ledande position inom projektutveckling och projektledning i nordvästra Norge. Med 40 erfarna anställda och kontor i Molde, Ålesund och Kristiansund har XPRO förtjänat förtroendet att leda genomförandet av många av de största och mest komplexa projekten i regionen. Dessutom levererar XPRO oberoende verifieringstjänster till kunder över hela Norge.

Med sina 500 anställda är Advansia, en del av AFRY, Norges största företag inom projekt- och bygghantering. Advansia leder stora sjukhus-, flygplats- och kulturbyggnadsprojekt över hela landet.

−Advansia och XPRO kompletterar varandra riktigt bra. Vi har samma engagemang för att leverera projekt av hög kvalitet och vi har båda en kultur som fokuserar på professionell miljö och delning av expertis. Tillsammans är vi väl utrustade för att utveckla nya och befintliga erbjudanden, säger Vegard Storvik, VD för XPRO.

Det finns en hög aktivitetsnivå i nordvästra Norge med planer för större investeringar inom stadsutveckling, industri- och energisektorn under de kommande åren.

−Tillsammans med XPRO ökar vi våra erbjudanden och kapacitet och gynnar både våra kunder och anställda. Med regionala kontor i varje del av Norge är vi en betydande partner över hela landet, säger Christopher Klepsland, landschef Norge på AFRY.

XPRO samarbetar med både offentliga och privata kunder och har en årlig omsättning på cirka 70 miljoner NOK. XPRO planeras att konsolideras i AFRY från och med juli 2023.