Nyheter

AMF Fastigheter tillsätter fastighetsteam

Nu växlar AMF Fastigheter upp arbetet i sina stadsutvecklingsprojekt genom att skapa en ny enhet som går under namnet Fastighetsutveckling. Under våren kommer rekryteringar ske för att stärka teamet ytterligare.

– Fastighetsutveckling är naturligtvis något vi har jobbat med länge, men genom att samla kompetensen i en egen enhet får vi en mer naturlig plattform för utvecklingsfrågor. Fokus kommande år är att fortsätta skapa attraktiva platser där människor vill vara, och samtidigt att ta tillvara på de möjligheter som ges i en ny, utmanande tid, säger Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef AMF Fastigheter.

Utöver Per Helgesson, som leder det nya teamet, har Annika Ljungberg, Anna Korpi och Kajsa van Dijck klivit in i rollen som fastighetsutvecklare. Inom kort inleder AMF Fastigheter en extern rekryteringsprocess för att ta in ytterligare spetskompetens.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att arbeta med den fortsatta utvecklingen av fastigheter och plaster i vår befintliga portfölj. Vi kommer att identifiera och driva utvecklingsmöjligheter i hela beståndet, bland annat i Marievik som är ett stort fokusområde för AMF Fastigheter framåt, säger Per Helgesson, Fastighetsutvecklingschef.

I december förvärvade AMF Fastigheter fastigheterna Marievik 27 och Marievik 30 på Liljeholmskajen i Stockholm och stärkte därmed sin position som majoritetsägare i Marievik, där ett omfattande stadsutvecklingsprojekt planeras under kommande år.