Nyheter

Veronica Foberg Gustafsson tillträder som ny Communications Director för Beijer Byggmaterial

Beijer Byggmaterial välkomnar varmt Veronica Foberg Gustafsson som ny kommunikationschef. I rollen kommer Veronica att ha det övergripande ansvaret för att driva Beijers kommunikation och varumärkesbyggnad internt, men också mot våra externa intressenter i fortsatt nära samarbete med marknadsavdelningen, som ansvarar för den prisbelönta kommunikationen till våra kunder. Veronica kommer att rapportera till vd och ingå i ledningsgruppen.

Veronica har en lång och gedigen erfarenhet av kommunikationsyrket men också värdefull kompetens inom ledarskap och hållbarhet. Hon kommer senast från en roll som verksamhetschef på återvinningsföretaget SRV – med ansvaret att skapa bättre kundrelationer och utveckla företagets affärer. Veronica har även lång erfarenhet som kommunikationschef, bland annat för FTI (Förpackningsinsamlingen), med uppdraget att få svenska folket att återvinna mer.

Den breda kunskapen och erfarenheten inom kommunikation gör Veronica till en grundpelare i Beijers resa att fortsätta vinna marknadsandelar. Den kommunikativa förstärkningen är en viktig del i det ständiga utvecklingsarbetet – så att Beijer kan fortsätta skapa goda kundupplevelser och tillhandahålla marknadens bästa kunderbjudande.

I rollen som Communications Director kommer Veronica att leda kommunikationsarbetet i Sverige med fokus på att bygga starka relationer med medarbetare, affärspartners och samhället i stort. Hon kommer att vara en viktig talesperson för Beijers samhällsengagemang och tillsammans med sitt team och HR-avdelningen att driva Beijers arbetsgivarvarumärke för att attrahera, utveckla och behålla medarbetare.

– Veronicas långa erfarenhet och många kvalitéer kommer vara en stor tillgång i vår strategiska tillväxtresa. Jag ser fram emot att samarbeta med Veronica och fortsätta resan med vår vision att vara den mest pålitliga byggmaterialhandlaren, säger Geir Thomas Fossum, vd på Beijer Byggmaterial.

– Jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla kommunikationsarbetet på Beijer, sätta mig in i verksamheten och lära känna både affären och medarbetarna. Jag är imponerad av Beijers fina varumärke och att man under hela resan lyckats behålla stoltheten och styrkan på den lokala marknaden samtidigt som man växt till att bli Sveriges största helägda bygghandelskedja. För mig visar det på stor professionalism och en genuin värdegrund, något som starkt påverkade att jag valde att söka mig till Beijer. En annan viktig del är Beijers fina hållbarhetsarbete där hela verksamheten involveras. Jag känner mig både stolt och glad över att jag nu får möjligheten att bidra med min kunskap och mina erfarenheter för att fortsätta Beijers strategiska utvecklingsresa tillsammans med mina kollegor och andra intressenter, både inom Beijer och hela STARK-Group, säger Veronica Foberg Gustafsson.

Veronica tillträder rollen 30 januari 2023.