Nyheter

Handelsgruppen förvärvar BOLIST Benab

BOLIST-medlemmen Handelsgruppen, med totalt åtta bygghandelsanläggningar i Dalarna, Värmland och Närke, fortsätter sin satsning och förvärvar BOLIST Benab som nu blir en del av BOLIST Leksand.

BOLIST Benab, som är beläget strax utanför Borlänge, blir per den 1 april en del av Handelsgruppen och BOLIST Leksand som därmed stärker det lokala kunderbjudandet och utökar sitt upptagningsområde.

– Vi har haft en fin utvecklingsresa och har nu kommit till den punkt där vi har vuxit ur våra lokaler samtidigt som fastigheten eller närområdet inte tillät någon vidare utveckling framåt. Vi har letat länge efter nästa steg och därför känns det riktigt bra att vi tillsammans med Handelsgruppen och BOLIST Leksand kan fortsätta att skapa utvecklingsmöjligheter tillsammans, säger Daniel Eriksson, BOLIST Benab.

För Handelsgruppen och BOLIST Leksand blir det ytterligare ett steg i deras satsning och man stärker härmed sin position i Leksand med omnejd.

– Genom våra effektiva logistiklösningar kan vi fortsätta nå det upptagningsområde som BOLIST Benab tidigare verkat inom. Det känns också bra att personalen följer med och att vi därmed stärker vår kompetens och service ytterligare i vårt arbete att fortsätta ta marknadsandelar, säger Conny Blixt, VD på Handelsgruppen.

Handelsgruppens omsättning har ökat kraftigt under de senaste åren och man fortsätter att se fortsatt tillväxt. I samband med företagets tillväxt har Handelsgruppen investerat i att modernisera och bygga om anläggningarna för att möta kundernas efterfrågan och behov. Bland annat har BOLIST:s nya butikskoncept implementerats i anläggningarna i Idre, Leksand, Malung och Sälen.

– Med vårt nya butikskoncept kan vi lyfta det unika i vårt kunderbjudande ännu mer och tillsammans med våra medarbetare, deras service och kunskap om den lokala marknaden kan vi skapa en ännu större nytta till våra kunder utifrån deras behov. Detta ihop med vår egen produktion av träprodukter gör att vi står vi riktigt starka i resan mot fortsatt tillväxt, säger Conny Blixt.

Om Handelsgruppen

Handelsgruppen, som ägs av familjen Andersson, består av åtta bygghandelsanläggningar i Dalarna, Värmland samt Närke. Anläggningarna finns i Sälen, Idre, Malung, Vansbro, Hällefors, Ekshärad, Leksand och Sunne. Handelsgruppen är medlem i BOLIST. Familjen Andersson äger också Sveden Trä som har egen produktion av hyvlat virke, golv, list samt träkomponenter.